Ένας σταρ του σινεμά που ήταν πιο όμορφος κι από τον Νίκο Κούρκουλο

Τα όρια της γοητείας στον κινηματογράφο τα βάζουν τα πρόσωπα ώσπου να έρθουν κάποια άλλα για να τα ξεπεράσουν

Ένας σταρ του σινεμά που ήταν πιο όμορφος κι από τον Νίκο Κούρκουλο

Πολλοί διατείνονται ότι ελληνικός κινηματογράφος ίσον Φίνος Φιλμ και δεν έχουν άδικο. Η αλήθεια είναι ότι τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο πανί και στις καρδιές του κοινού απέκτησαν κάποια στιγμή την εύνοια του μεγαλοπαραγωγού Φιλοποίμενα Φίνου και των στενών συνεργατών του.

Αυτό εξηγεί ως ένα σημείο και την πορεία άλλων ηθοποιών οι οποίοι είχαν όλα τα φόντα να λάμψουν αλλά για κάποιο λόγο έμειναν πίσω στην κούρσα της φήμης και της δημοφιλίας. Ένας από αυτούς ήταν ο Χρήστος Νέγκας. Γεννημένος το 1936 με σπουδές υποκριτικής και με μεγάλη αγάπη για το θέατρο ο Νέγκας πορεύτηκε διακριτικά έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο για την εμφάνιση όσο και για το ταλέντο του.

Στον κινηματογράφο, ωστόσο, δεν ευτύχησε ιδιαίτερα.Παρότι πρωταγωνίστησε με επιτυχία στα θεατρικά «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού, όταν ήρθε η ώρα του κινηματογράφου αγνοήθηκε από τους παραγωγούς της ομώνυμης ταινίας.

Στη Φίνος Φιλμ κατάφερε να κάνει μόνο δύο ταινίες συμμετέχοντας στο «Κάτι να καίει» και στο «Παράνομοι πόθοι». Προφανώς ο Φίνος έκρινε ότι δεν υπήρχε άλλος χώρος για ζεν πρεμιέ στις παραγωγές του. Έτσι ο Χρήστος Νέγκας περιορίστηκε σε ταινίες δεύτερης διαλογής και παρότι έπαιξε σε σαράντα από αυτές το αποτύπωμά του στο πανί δεν ήταν αυτό που του άξιζε.

Ο Χρήστος Νέγκας πέθανε, ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Αναβύσσου το 1981 και ο θάνατός του αποδόθηκε σε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ήταν μόλις σαράντα πέντε ετών.