Μια ζωή δευτεραγωνιστής πρωταγωνίστησε στην τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ

Ποιος ήταν ο σπουδαίος ηθοποιός που δεν αξιώθηκε να παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά πρωταγωνίστησε στην τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ;

Μια ζωή δευτεραγωνιστής πρωταγωνίστησε στην τελευταία ταινία της Φίνος Φιλμ

Ηθοποιός πρώτης γραμμής με σημαντικές ερμηνείες τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, συνδέθηκε με τους πιο λαμπερούς δεύτερους ρόλους στο πανί, άλλοτε ως πατέρας της Βουγιουκλάκη και της Καρέζη άλλοτε ως παράνομος ή τοκογλύφος άλλοτε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης ή ως διευθυντής εργοστασίων. Στους ετερόκλιτους ρόλους που κλήθηκε να ερμηνεύσει έδινε πάντοτε την μοναδική, προσωπική πινελιά του.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος μπορούσε να ερμηνεύσει εξίσου πειστικά ρόλους δραματικούς και κωμικούς, με ένα ισχυρό υπόβαθρο υποκριτικής έντασης που τον έφερε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ηθοποιών του παρελθόντος. Το παράξενο είναι ότι στην καλλιτεχνική του διαδρομή δεν αξιώθηκε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις να έχει τον πρωταγωνιστικό λόγο, πράγμα που δεν επηρέασε την δημοφιλία και την εκτίμηση που απολάμβανε από το κοινό αλλά και από τους ομοτέχνους του.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, αυτός ο εξαιρετικός δευτεραγωνιστής είχε την άχαρη ευκαιρία να πάρει μαζί του τα κλεδιά της Φίνος Φιλμ πρωταγωνιστώντας στην τελευταία τανία του εγχώριου κινηματογραφικού γίγαντα με τίτλο «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται», παραγωγή του 1976, που ήρθε στις αίθουσες στις αρχές του 1977, για να καταλάβει την τρίτη θέση κόβοντας 48 χιλιάδες εισιτήρια. Τον Παπαγιαννόπουλο πλαισίωσαν οι ηθοποιοί Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουίζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη.