Κώστας Χατζηχρήστος: «Σκότωσα τον πάτερα μου για να γίνω σταρ του σινεμά!»

Οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν γνώση και επίγνωση της παράδοσης στην οποία ανήκουν

Κώστας Χατζηχρήστος: «Σκότωσα τον πάτερα μου για να γίνω σταρ του σινεμά!»

Μια de profundis εξομολόγηση του Κώστα Χατζηχρήστου σε φιλικό του πρόσωπο αποδεικνύει πως ο ίδιος κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο ήταν στην αλυσίδα της παράδοσης των μεγάλων ηθοποιών που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη.

Φυσικά ο Κώστας Χατζηχρήστος δεν σκότωσε τον πατέρα του, για να γίνει σταρ του σινεμά. Τουλάχιστον δεν τον σκότωσε στην κυριολεξία. Τον σκότωσε όμως μεταφορικά. Στη τέχνη άλλωστε η πατροκτονία είναι συνήθως ένας θεμιτός τρόπος, για να προχωρήσει κανείς.

Την εποχή που γυριζόταν ο «Ηλίας του 16ου», υπήρχε ακόμα ο ισχυρός απόηχος της θεατρικής επιτυχίας υπό τον Βασίλη Λογοθετίδη κι όλοι περίμεναν πως ο μεγάλος κωμικός θα την συνέχιζε στο πανί. Όμως τα χρόνια είχαν περάσει, ο Λογοθετίδης είχε γεράσει κινηματογραφικά, ο Φίνος το κατάλαβε πρώτος από όλους κι έθεσε βέτο. Ο μεγάλος ηθοποιός έμεινε με την πικρία του αποκλεισμού αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Κι ο Κώστας Χατζηχρήστος που λίγα χρόνια πριν δεν του επιτράπηκε να μπει στα κινηματογραφικά στούντιο που έγραφε ο Λογοθετίδης, πήρε χωρίς να το περιμένει, τη σκυτάλη της δημοφιλίας ενσαρκώνοντας έναν ανεπανάληπτο «Ηλία του 16ου» στο πανί.

Χρόνια αργότερα, εξομολογήθηκε σε κάποιο φίλο: «Σκότωσα τον πατέρα μου, για να γίνω σταρ του σινεμά». Έτσι όμως συμβαίνει πάντα. Κι εκείνο τον «σκότωσαν» ο Βουτσάς κι ο Εξαρχάκος, για να βρουν τη θέση τους στη μεγάλη οθόνη. Και ούτω καθεξής...