Σε ποια ταινία δεν πρόλαβε να παίξει ο Λογοθετίδης;
Το 1960 ο Βασίλης Λογοθετίδης ήθελε να εξαργυρώσει μια ακόμα θεατρική επιτυχία στο σινεμά αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος!
Ο Αλέκος Σακελάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος υπέγραψαν μια ακόμα επιτυχία στη θεατρική σκηνή με τον αξέχαστο κωμικό. Η "Ρένα εξώκειλε" όπως ήταν ο αρχικός τίτλος του έργου έσπασε τα ταμεία και ο Βασίλης Λογοθετίδης ετοιμαζόταν να μεταφέρει το θρίαμβο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ωστόσο τον πρόλαβε ο θάνατος στις 20 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. Απόντος του μεγάλου ηθοποιού, επιστρατεύτηκε ο Νίκος Σταυρίδης, ο οποίος αντεπεξήλθε επάξια στην μεγάλη πρόκληση.
Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τη συζυγική ζήλια. Έτσι κι αλλιώς ο Λογοθετίδης εξάντλησε με τους ρόλους του όλες τις οπτικές γωνίες από τις οποίες θα μπορούσε να δει κανείς το γάμο ως θεσμό της νέας αστικής κοινωνίας. Ο πρωταγωνιστής του έργου, είτε ο θεατρικός Λογοθετίδης είτε ο κινηματογραφικός Σταυρίδης, ενσαρκώνουν τον κυριαρχικό ρόλο ενός συζύγου που βασανίζεται από την αθεράπευτη ζήλια στα όρια της παράνοιας. Στην κινηματογραφική μεταφορά λάμπει και ο νεαρός Γιάννης Γκιωνάκης στο σύντομο πλην ξεκαρδιστικό ρόλο του αγαθούλη Γιάννη Μπρίλη.
Ο Γκιωνάκης ξεσήκωσε στην ουσία τα φερσίματα ενός αφελούς τύπους που κυκλοφορούσε στα παρασκήνια των ηθοποιών.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Η χαρακτηριστική σκηνή με τον Γκιωνάκη και τον Σταυρίδη και την γνωστή ατάκα "Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια θέτε;" υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται κάπου στους Αγίους Θεοδώρους ενώ στην πραγματικότητα γυρίστηκε στο στούντιο και τα εξωτερικά γυρίσματα απαθανατίζουν ένα καφενεδάκι απέναντι από την Αγία Μαρίνα. Να θυμίσουμε επίσης ότι χωρίς τον Λογοθετίδη οι συντελεστές της ταινίας προχώρησαν και στην αντικατάσταση της Ίλυας Λιβυκού από την νεαρή Μάρω Κοντού.