Αυλωνίτης, Σταυρίδης, Γκιωνάκης: Γαμπροί κορόιδα μπείτε στη σειρά!
Στην ταινία «Κορόιδο γαμπρέ», το κυνήγι του θησαυρού επικεντρώνεται σε μια νέα και όμορφη γυναίκα, τη Φανή, την οποία διεκδικούν τρεις «γαμπροί» διαφορετικής γενιάς και κοινωνικού επιπέδου.
Ο Αυλωνίτης, ως εστιάτορας, είναι αρκετά μεγάλος για να βάζει στο μάτι μια νεαρή κοπέλα, όπως και ο Σταυρίδης που είναι επίσης σιτεμένος και με πενιχρό εισόδημα ως σερβιτόρος. Ο Γιάννης Γκιωνάκης, ως Λούλης, ανήκει στη μεγαλοαστική τάξη αλλά είναι «Λούλης» στ΄αλήθεια, ένα καταπιεσμένο βουτυρόπαιδο από τη θεία του. Η κωμωδία αυτή του ’62 αποπνέει ακόμα την υψηλή αισθητική τόσο στις ευρηματικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της όσο και στα αυθεντικά σκηνικά. Βρισκόμαστε στην ακμή του Ελληνικού σινεμά κι όλα μοιάζουν μαγικά.
Ο Γκιωνάκης φορά το προσωπείο του μαμόθρεφτου σε σημείο διανοητικά καθυστερημένου που θα τον ακολουθεί στο υπόλοιπο της καριέρας του με λιγοστές εξαιρέσεις και το δίδυμο Αυλωνίτη-Σταυρίδη διατηρεί κάτι από την λάμψη τους στα χρόνια του πενήντα.
Ολυμπιακός: Ψάχνοντας το εύκολο γκολ...
Επιπλέον για μια ακόμα φορά ο ελληνικός κινηματογράφος σατιρίζει την καλή κοινωνία και τα ευνουχισμένα αγόρια της. Ας μην λησμονούμε ότι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος αποτελεί επίτευγμα του λαϊκού πολιτισμού και υιοθετεί λόγια και σκηνές της πιάτσας στοιχείο που συνεισφέρει στη γοητεία του. Άλλωστε στις κορυφαίες στιγμές του το εγχώριο σινεμά έβγαζε γέλιο καταφέρνοντας να σχολιάσει καίρια μια κοινωνία στη δίνη του μόχθου και των δυσκολιών που κληροδότησε στη χώρα ο πόλεμος.
Το σενάριο υπογράφει ο Μίμης Τσιφόρος και τη σκηνοθεσία ο Κώστας Καραγιάννης. Η ταινία «Κορόιδο Γαμπρέ» ήταν παραγωγής της εταιρίας Φοίνιξ Φιλμ. Προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 16.997 εισιτήρια. Ήρθε στην 42η θέση σε 82 ταινίες.