Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔ ο Γιάννης Μεϊμαρίδης

Ο Γιάννης Μεϊμαρίδης ανέλαβε νέος πρόεδρος της ΚΕΔ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία χάντμπολ.

Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔ ο Γιάννης Μεϊμαρίδης

Ο Γιάννης Μεϊμαρίδης είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ.

Μετά την παραίτηση του Κώστα Κατσίκη, το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ γνωστοποίησε πως τα καθήκοντα στη συγκεκριμένη θέση ανέλαβε πλέον ο Μεϊμαρίδης με μέλη τους Δημήτρη Τσάκωνα και Γιώργο Ανταλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στη τελευταίου συνεδρίαση αποφάσισε την ανασυγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μετά την παραίτηση του Προέδρου Κώστα Κατσίκη.
Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Μεϊμαρίδης με μέλη τους Δημήτρη Τσάκωνα και Γιώργο Ανταλή.

«Δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και αξιοπιστία στην ΚΕΔ»
O Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τις υπηρεσίες του στην ΚΕΔ/ΟΧΕ τον απερχόμενο Πρόεδρο Κώστα Κατσίκη. Στα τρία χρόνια της παρουσίας του υπήρξαν σημαντικά γεγονότα που βοήθησαν στην αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας, όπως το Ref mentoring programme για τη συνεχή εκπαίδευση των νέων διαιτητών, η εβδομαδιαία εκπαίδευση των μελών μεσω viber με ανάλυση φάσεων μέσω βίντεο, η εισαγωγή VAR στους αγώνες, η θέσπιση του θεσμού των παρατηρητών για να καλυφθεί το κενό της έλλειψης των Delegates, καθώς και η παρακολούθηση δυο Heads of refereeing conferences στη Βιέννη. Επί των ημερών του αυξήθηκε το όριο ηλικίας στα 55 έτη (το οποίο υιοθέτησε και η Διεθνής Ομοσπονδία δύο χρόνια αργότερα), διεθνοποιηθηκε ένα ακόμα ζευγάρι οι Κινατζίδης- Φωτακίδης, οι Γκόγκας- Σαχίνογλου έλαβαν το σήμα του Young referee Project, ενώ η Σοφία Σίσκου έγινε η πρώτη ελληνίδα διεθνής παρατηρητής. Μα πάνω απ' όλα η δικαιοσύνη της διαιτησίας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κάθε χρόνο σε άνδρες και γυναίκες τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα κατακτούν διαφορετικές ομάδες. Με αυτή την ανεξαρτησία της ΚΕΔ και την αξιοπιστία που έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια θα πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια».

«Η διαιτησία είναι αλληλένδετη με την πρόοδο του αθλήματος»
«Θα συνεχίσουμε το σημαντικό έργο της ΚΕΔ των τελευταίων ετών. Όλοι οι διαιτητές θέλουν στήριξη πρώτα απ’ όλα από τα σωματεία, από την Ομοσπονδία και φυσικά από την ΚΕΔ. Για να έχουμε καλά πρωταθλήματα, πρέπει να έχουμε καλούς διαιτητές και για να έχουμε καλούς διαιτητές πρέπει να έχουμε καλά πρωταθλήματα. Η διαιτησία είναι αλληλένδετη με την πρόοδο του αθλήματος», σχολίασε ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Γιάννης Μεϊμαρίδης.

Το βιογραφικό του Γιάννη Μεϊμαρίδη
Ο Γιάννης Μεϊμαρίδης γεννήθηκε το 1959 (65 ετών) στη Θεσσαλονίκη και είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Κατέχει μεγάλη εμπειρία και σημαντικές θέσεις στο εξωτερικό, έχοντας διατελέσει διαιτητής (μαζί με τον Γιώργο Μπεμπέτσο) επί 18 χρόνια (1991-2009), ενώ από το 1999 ήταν διεθνείς.
Το 2010 ξεκίνησε την καριέρα του ως παρατηρητής και αμέσως έγινε διεθνής, έχοντας πάρει μέρος σε δεκάδες διοργανώσεις σάλας και beach handball, ενώ από το 2011 είναι μέλος της ΚΕΔ/ΟΧΕ.
Είναι λέκτορας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) στη σάλα και στο Beach Handball.
Στη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΙHF) είναι λέκτορας και μέλος του Beach handball Working Group ως υπεύθυνος διαιτησίας, ενώ βραβεύτηκε από την IHF για την προσφορά του στο άθλημα την 20η Ιουνίου 2022 που ανακοινώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Beach Handball, στο περιθώριο των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων «Ηράκλειο 2022».