Davis Cup: Η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη Σερβία

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Σερβία για το World Group I του Davis Cup. 

Davis Cup: Η Ελλάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη Σερβία

Η Εθνική ομάδα των ανδρών ηττήθηκε από την Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 στο Βελιγράδι, για το World Group I του Davis Cup. Τον Φεβρουάριο θα αγωνιστεί στα play off της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, δείχνοντας ικανή να επιστρέψει πιο ισχυρή.

Στη συνάντηση που φιλοξενήθηκε στο «Aleksandar Nikolic Hall» ο Αριστοτέλης Θάνος δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, τόσο με την εμφάνισή του στον αγώνα του Σαββάτου στο μονό, όσο και με την παρουσία στο διπλό όπου αγωνίστηκε μαζί με τον εξαιρετικό, Πέτρο Τσιτσιπά.

Την Κυριακή, απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Χάμαντ Μετζέντοβιτς, οι Έλληνες τενίστες είχαν υψηλού επιπέδου συνεργασία, βάζοντας υψηλά εμπόδια στους αντιπάλους τους. Το γεγονός πως ηττήθηκαν με 6-3, 3-6, 6-3 επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Με τη νίκη στο διπλό, η Σερβία έφτασε τις τρεις νίκες που χρειαζόταν (με τις δύο νίκες στους σαββατιάτικους αγώνες του μονού) για να πάρει την πρόκριση στους qualifiers και να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του 2025.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Χατζηνικολάου έδωσε την ευκαιρία στον 23χρονο Δημήτρη Αζωΐδης (Νο. 1054) να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα με αντίπαλο τον 34χρονο, Ντούσαν Λάγιοβιτς (Νο. 65).

Ο Αζωΐδης έχασε το πρώτο σετ με 6-1 και ενώ προηγείτο με 3-2 στο δεύτερο σετ, ο αντίπαλός του τραυματίστηκε στο δεξί αστράγαλο και αποχώρησε. Έτσι, η Εθνική ομάδα πήρε τη μοναδική νίκη της στη συνάντηση, με την οποία διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 υπέρ της Σερβίας.