Άντι Μάρεϊ: Αποσύρεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (pic)

Ο Άντι Μάρεϊ επιβεβαίωσε πως θα αποσυρθεί από το τένις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Άντι Μάρεϊ: Αποσύρεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (pic)

Ο Άντι Μάρεϊ επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από το τένις μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι. Ο 37χρονος σχεδιάζει να αγωνιστεί στα τουρνουά μονών και διπλών στο Παρίσι, στην πέμπτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού έπαιξε για πρώτη φορά στο τουρνουά του 2008 στο Πεκίνο.

«Έφτασα στο Παρίσι για το τελευταίο μου τουρνουά τένις», έγραψε ο Μάρεϊ σε ανάρτησή του στο Χ. «Το να αγωνίζομαι για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας ήταν μακράν οι πιο αξέχαστες εβδομάδες της καριέρας μου και είμαι εξαιρετικά περήφανος που θα το κάνω μια τελευταία φορά!».

Ο Άντι Μάρεϊ έπαιξε στο τελευταίο του τουρνουά στο Wimbledon νωρίτερα αυτό το μήνα με το τελευταίο του παιχνίδι να είναι μια ήττα στο διπλό ανδρών με τον αδελφό του Τζέϊμι. Μετά το τελευταίο του παιχνίδι σε ένα κατάμεστο Centre Court δήλωσε πως: «Είμαι έτοιμος να τελειώσω το παιχνίδι. Δεν θέλω να συμβαίνει αυτό. Θα ήθελα να παίξω, όπως είπα, για πάντα. Αλλά σήμερα, παρόλο που ήταν ένας αγώνας διπλού, όπου σωματικά δεν είναι τόσο απαιτητικός, εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο για μένα.

Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη με τον αστράγαλο, μετά προφανώς με την εγχείρηση στην πλάτη, προφανώς με το ισχίο. Είμαι έτοιμος να σταματήσω να παίζω γιατί δεν μπορώ πια να παίξω στο επίπεδο που θα ήθελα.

Αυτό είναι κάτι που υποθέτω ότι είναι λίγο εκτός του ελέγχου μου. Αν ήξερα ότι το σώμα μου θα ήταν σε θέση να το κάνει, θα έπαιζα - δεν υπάρχει τίποτα στο άθλημα που μισώ και είμαι σαν, δεν θέλω να το κάνω πια για αυτόν τον λόγο. Μου αρέσουν τα ταξίδια. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός, η προπόνηση, η προσπάθεια να γίνω καλύτερος, όλα αυτά τα πράγματα. Ξέρω ότι ήρθε η ώρα. Ναι, είμαι έτοιμος γι' αυτό».