Κάσσου: Επέστρεψε στις προπονήσεις

Η Μαρία Κάσσου επέστρεψε σε ρυθμούς προπονήσεων.

Κάσσου: Επέστρεψε στις προπονήσεις

Η Μαρία Κάσσου ήταν από τις ευχάριστες παρουσίες του 2023. Με τις εμφανίσεις στους αγώνες εντός και εκτός σταδίου έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει την …επόμενη μέρα στους δρόμους των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας. Ένας σοβαρός τραυματισμός το 2024 έβαλε άνω τελεία στα σχέδια της.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ χρειάστηκε να μείνει για μεγάλο διάστημα μακριά από τις προπονήσεις και να χάσει τους αγώνες του 2024.

Αρχικά είπε: «Αρχές του 2023 απέκτησα μια τενοντίτιδα που κράτησε κοντά ένα χρόνο. Τον Φεβρουάριο του 2024, λίγο πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διαπιστώσαμε πως έχω οστικό οίδημα. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να μπορέσω να επιστρέψω στις προπονήσεις. Εκτός απροόπτου θα τρέξω στα 5χλμ. στον Μαραθώνιο Αθήνας, ωστόσο θα είναι σε προπονητικό ρυθμό. Στόχος είναι να μη φορτωθώ με πολλούς αγώνες και να μπω ομαλά στη διαδικασία.

Ίσως κάνω κάποιους αγώνες το χειμώνα, κυρίως για να μπω και πάλι σε αγωνιστικό ρυθμό μετά το μεγάλο διάστημα αποχής από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση θα πάω βήμα, βήμα».

Η αθλήτρια το 2023, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Κ23 κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η ίδια διοργάνωση, αποτελεί το μεγάλο της στόχο για το 2025.

«Ο μεγάλος στόχος της επόμενης χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στη διάρκεια της χρονιάς θα επικεντρωθώ κυρίως στα 5.000 μ., καθώς η προπόνηση για τα 10.000 μ. είναι δυσκολότερη και θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση», είπε η πρωταθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η αθλήτρια του Παναξιακού χρειάστηκε να απέχει για μεγάλο διάστημα από τις προπονήσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν δύσκολη περίοδος. Για τέσσερις μήνες δεν έτρεχα καθόλου και έκανα μόνο κολύμπι. Στην αρχή έκανα και ποδήλατο, όμως, μου το απαγόρευσαν. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα και πως έπρεπε να συνεχίσω να δουλεύω για να τους ξεπεράσω».

Η Κάσσου έχει ατομικό ρεκόρ στα 5.000 μ. 16:02.74 από το Μάιο του 2023, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, ενώ την ίδια χρονιά διένυσε τα 10.000 μ. σε 33:53.72.