Τρίκαλα 2024: Νταμπλ για Σχοινοχωρίτη και Ραφαηλίδου – Μοιρασιά στο επί κοντώ

Δύο αθλήτριες, η Μαρία Ραφαηλίδου και η Κατερίνα Σχοινοχωρίτη διπλασίασαν τις νίκες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Στο επί κοντώ είχαμε δύο αθλήτριες να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητριών, ενώ τα 800 μ. και τα 200 μ. των ανδρών κρίθηκαν στο «νήμα».

Τρίκαλα 2024: Νταμπλ για Σχοινοχωρίτη και Ραφαηλίδου – Μοιρασιά στο επί κοντώ

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Κ18 του 2022, Ηλιάνα Τριανταφύλλου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) και του 2024 Αναστασία Μπουμπουλίδη (ΓΣ Κηφισιάς) μοιράστηκαν την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ. Και οι δύο έφτασαν χωρίς απώλειες μέχρι τα 4.10, που πέρασαν με τη δεύτερη και στη συνέχεια απέτυχαν τρεις φορές στα 4.20. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ελένη Μήτση (Κερκυραϊκός) με άλμα στα 3.50.

Η χρονιά είχε αρκετές αλλαγές για εμένα, με μεγαλύτερη το ότι έφυγα στις ΗΠΑ. Το καλό είναι πως προσαρμόστηκα γρήγορα στα νέα δεδομένα. Είχα έναν τραυματισμό μέσα στη σεζόν και έμεινα αρκετά πίσω στις προπονήσεις. Τώρα είμαι καλά και ελπίζω σε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλω να είμαι στον τελικό“, είπε η Τριανταφύλλου, που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Μανώλη Καραγιάννη.

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη.

Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια πριν από λίγες ημέρες στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, είπε: “Κλείνει πολύ καλά η χρονιά. Ήμουν κουρασμένη οπότε ήταν μια αξιοπρεπέστατη επίδοση. Τώρα θα ξεκουραστώ και έπειτα θα επιστρέψω στις προπονήσεις με στόχο την Παγκόσμια Γυμνασιάδα τον Οκτώβριο“, είπε από την πλευρά της η Μπουμπουλίδη, που δε θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κ20, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί.

Η πρόσφατη εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18, Μαρία Ραφαηλίδου (Πηγή Ευόσμου) πέτυχε το νταμπλ στα Τρίκαλα, καθώς μετά το δίσκο, κέρδισε και τη σφαίρα με βολή στα 14.68. Την ακολούθησε η Ηλέκτρα Χιουτακάκου (Γυμνάσιον Γαλατσίου) με 14.41 και τρίτη ήταν με 12.56 η Δήμητρα Λάκη (ΓΣ Λαγκαδά).

Σήμερα ήμουν αρκετά κουρασμένη, ωστόσο με αυτά τα δεδομένα πήγα καλά. Τώρα λίγες ημέρες ξεκούραση κι έπειτα προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20“, είπε η Ραφαηλίδου.

Νταμπλ και για την Κατερίνα Σχοινοχωρίτη στα σπριντ. Μετά τα 100 μ., η αθλήτρια του Αριστίωνα Άργους επικράτησε και στα 200 μ. με νέο ατομικό ρεκόρ, 24.51 (0.2). Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Κάλλια Ρέμπελου (Νεάπολη Χαλκίδας) με 24.88, ενώ τρίτη ήταν η Ήβη Σενκάλα (ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου) με 24.99.

Η Κατερίνα Σχοινοχωρίτη.

Είμαι ικανοποιημένη πήγε πολύ καλά ο αγώνας, σταθερή χρονιά με καλές επιδόσεις. Δεν μπορώ να διαλέξω ακόμη ανάμεσα στα 100 μ. και 200 μέτρα. Το 2025 θέλω ακόμη καλύτερες παρουσίες και να διεκδικήσω τη συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση“, είπε η αθλήτρια από το Άργος, που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και γυμνάζεται με τον Γιάννη Τσιτσιλιάνο.

Στα τελευταία μέτρα κρίθηκε η νίκη στα 800 μ. των ανδρών με τον Βασίλη Σαλπά (Δούκας) να υπερισχύει του Ανδρέα Γεωργίου (Αθηνόδωρος Αιγίου) με 1.52.61 (ατομικό ρεκόρ) έναντι 1.52.67. Ο Αριστείδης Κατσέλης (Νίκη Βύρωνα) τερμάτισε τρίτος σε 1.53.90, επίσης νέα ατομική επίδοση.

Είμαι χαρούμενος με τη νίκη και το νέο ατομικό ρεκόρ. Ήθελα να μπω να κάνω έναν δυνατό αγώνα και μου βγήκε. Είμαι πολύ χαρούμενος για όσα πέτυχα στη διάρκεια της χρονιάς και ανυπομονώ για την επόμενη που θα έρθει“, είπε ο Σαλπάς

Ακόμα πιο αμφίρροπος ήταν ο τελικός των 200 μέτρων με τον Μιχάλη Κολυδά (ΑΟ Ερμής) να κερδίζει με θεαματική βουτιά με 21.77 (-0.1) τους Αντώνη Τζιαμπίρη (ΦΣΚΑ Κοζάνης) και Παναγιώτη Κεσκινίδη (Πολυνίκης Ορεστιάδας) που τερμάτισαν ελάχιστα πίσω του με 21.81 και 21.90. Στα 21.91 σταμάτησε το χρονόμετρο για τον τέταρτο Κώστα Φαρμάκη (ΓΣ Έδεσσας).

Μιχάλης Κολυδάς (472) και Αντώνης Τζιαμπίρης (297).

Είχα μια έντονη ενόχληση στο τέλος στη φτέρνα ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου και ελπίζω σε ακόμη καλύτερες παρουσίες το 2025, όπου θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20“, είπε ο νεαρός νικητής των 200 μέτρων.