Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ. η Ρούσσου – Όριο για τη Λίμα η Ροδοπούλου

Η Ιουλιάννα Ρούσσου «έσπασε» τα χρονόμετρα στα 800 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου-Σοφία Σακοράφα», τη δεύτερη και τελευταία μέρα των αγώνων.

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ. η Ρούσσου – Όριο για τη Λίμα η Ροδοπούλου

Με την συναθλήτριά της στον ΓΣ Ηλιούπολης, Ναταλία Αμοριανού, να τη βοηθά να περάσει στο 1.02.5 τα πρώτα 400 μέτρα, η Ρούσσου άντεξε στο δεύτερο 400άρι και με χρόνο 2.05.20, διέλυσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 που είχε σημειώσει νωρίτερα στη σεζόν με 2.06.67. Δεύτερη τερμάτισε η Μαρία Σταυριανού (Παγχιακός) με 2.11.99 και τρίτη η Λεμονιά Κιούλιου (ΑΕ Μεσογείων) με 2.13.46.

Η Ιουλιάννα Ρούσσου ποζάρει με το χρονόμετρο να δείχνει το νέο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 800 μέτρα.

Αυτή την επίδοση ήθελα να κάνω στη Σλοβακία, γιατί ήξερα πως ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Πήγε πολύ καλά σήμερα και βγήκε ο χρόνος που ήθελα, το πέρασμα ήταν πολύ καλό και σε αυτό βοήθησε και η συναθλήτρια μου. Σίγουρα δεν είχαμε τα σπρωξίματα που είχαμε στο Ευρωπαϊκό, ήταν μια σταθερή κούρσα, όπου ήξερα τι πρέπει να κάνω. Νιώθω ανακουφισμένη που πέτυχα το στόχο μου. Στόχος μου για το Παγκόσμιο είναι να διεκδικήσω μια θέση στον τελικό. Έχω την εμπειρία του Ευρωπαϊκού και ξέρω τα λάθη που πρέπει αν αποφύγω“, είπε μετά το τέλος των 800 μ. η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 κατέκτησε η Παρασκευή Πουλλή (Δάφνη Ρόδου) στη σφυροβολία με βολή στα 56.13. Δεύτερη ήταν η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (Ελ. Βενιζέλος) με 55.56 και τρίτη η Αμάντα Φραντζεσκάκη (Ελ. Βενιζέλος) με 54.03. Την καλύτερη βολή του αγώνα, πάντως, σημείωσε η Κύπρια Βαλεντίνα Σάββα, που αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού, με 66.60.

Μεγάλη κούρσα έκανε η Ελένη Ροδοπούλου (ΣΑΚΑ) στα 400 μ. με εμπόδια και έφτασε στη νίκη με ατομικό ρεκόρ, 1.00.53, ξεπερνώντας στο τελευταίο εμπόδιο την Κατερίνα Νατσιοπούλου (Αρχέλαος Κατερίνης) που τερμάτισε δεύτερη με 1.01.28. Η επίδοση της Ροδοπούλου είναι καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 (1.01.00). Χάλκινο μετάλλιο για την 16χρονη Ραφαηλία Γιαννουλίδου (ΑΣ Βεργίνα) με 1.02.39, χρόνος ένα εκατοστό πάνω από το ρεκόρ της. Η αθλήτρια που σπουδάζει στο Λονδίνο και καταφέρνει σε δύσκολες συνθήκες να συνδυάσει και την προπόνηση της, δήλωσε: “Πήγε πολύ καλά σήμερα η κούρσα. Ένιωθα πολύ δυνατή, δεν περίμενα να κάνω δύο δευτερόλεπτα ατομικό ρεκόρ, πόσο μάλλον το όριο για το Παγκόσμιο, έγινε όμως και χαίρομαι για την πρώτη πανελληνία νίκη μου. Το δυνατό μου σημείο είναι να κάνω την αλλαγή στην τελική ευθεία, κάτι που έκανα και σήμερα. Είχα δυνάμεις, πήγε ωραία η κούρσα και στο τελευταίο εμπόδιο έβλεπα το όριο να πλησιάζει. Θέλω μέχρι το τέλος της χρονιάς να πετύχω ένα ακόμη ατομικό ρεκόρ, γιατί όχι και χρόνο κάτω από τα 60.00. Σπουδάζω στο Λονδίνο και καταφέρνω να γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα σε ανοιχτό στάδιο με αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Θα συνεχίσω με ακόμη υψηλότερους στόχους“. Η Ροδοπούλου γυμνάζεται με τον Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Η Ελένη Ροδοπούλου.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Βλαδίμηρος Ανδρεάδης κυνήγησε μια καλή επίδοση και πέρασε πολύ γρήγορα τα πρώτα 200 μέτρα. Το χρονόμετρο έδειξε 52.60 για τον αθλητή του ΓΣ Κερατσινίου, ο οποίος, όμως, ακυρώθηκε για αντικανονικό πέρασμα στο τρίτο εμπόδιο και πρώτος ανακοινώθηκε ο δεύτερος της κούρσας, Μύρων Ρεθυμνιωτάκης του ΟΦΗ με 54.24. Προσωρινά δεύτερος ανέβηκε ο Γρηγόρης Ασπραδάκης (Αστέρας Αιγάλεω) με 54.40 και τρίτος ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου (Πηγή Ευόσμου) με 55.84. Ωστόσο, η ομάδα του Ανδρεάδη υπέβαλε ένσταση και ύστερα από εξέταση του βίντεο, ο αθλητής δικαιώθηκε και επανήλθε στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Ρεθυμνιωτάκη και τρίτο τον Ασπραδάκη.

Ο Μύρων Ρεθυμνιωτάκης (143) ανακοινώθηκε ως νικητής στα 400 μ. με εμπόδια, μετά την ακύρωση του Βλαδίμηρου Ανδρεάδη (162), όμως ο τελευταίος δικαιώθηκε στην ένσταση που υπέβαλε.

Η πολύ αμφίρροπη μάχη στο μήκος ανέδειξε νικήτρια τη δεύτερη του τριπλούν, Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) με 5.96, μόλις έναν πόντο μπροστά από την Μαριάννα Ζαφειρίδου (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια). Χάλκινο μετάλλιο για την Μαγδαληνή Μαλάτου (ΑΓΣΙ) με 5.87, όσο πήδηξε και η τέταρτη Σοφία Τσαρσιταλίδου (Αίολος Πτολεμαΐδας), που είχε χειρότερη δεύτερη προσπάθεια (5.81-5.80).

Η Ζωή Ράπτη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήγε πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία μου. Η αθλήτρια είναι πως στο μήκος δεν περίμενα να πάω τόσο καλά, καθώς είχα και την κούραση από το τριπλούν. Στο τριπλούν ήθελα να κυνηγήσω μία καλύτερη επίδοση και να επιβεβαιώσω για μία ακόμη φορά φέτος το όριο για το Παγκόσμιο. Η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω πανελληνίων, πέτυχα το στόχο μου και εκεί. Συνεχίζω με στόχο ακόμη καλύτερες επιδόσεις“, είπε η Ράπτη.