Γεντέκος: «Στον τελικό θέλω νέο ατομικό ρεκόρ»

Ο Σωτήρης Γεντέκος θέλει να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18.

Γεντέκος: «Στον τελικό θέλω νέο ατομικό ρεκόρ»

Ο Σωτήρης Γεντέκος ήταν ο αθλητής που άνοιξε, για την ελληνική ομάδα, το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη σφυροβολία με 71,55 μ. , που ήταν η κορυφαία βολή του πρώτου γκρουπ, ατομικό του ρεκόρ και λίγα μόλις εκατοστά κάτω από το απευθείας όριο πρόκρισης στον τελικό.

Ο Γεντέκος από τα δοκιμαστικά ακόμη φάνηκε πως είναι καλά κι έτσι οι οδηγίες που του έδωσαν οι πατέρας του Νίκος Γεντέκος και ο προπονητής της εθνικής ομάδας Γιάννης Μπαρλής ήταν πολύ συγκεκριμένες.

Ο αθλητής πέτυχε 66,47 μ. στην πρώτη προσπάθεια, 71,55 μ. στην πρώτη και 70,33 μ. στην τρίτη. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 71,28 μέτρα.

«Ένιωθα πολύ καλά σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Εκτέλεσα όσα μου είπαν και όλα πήγαν καλά. Η βαλβίδα, όπου φοβόμουν μην γλιστράει ήταν πολύ καλή κι έτσι βγήκε ένα ρεκόρ. Στον αυριανό τελικό θα κυνηγήσω μια θέση ψηλά στην κατάταξη και ένα νέο ρεκόρ», είπε ο νεαρός αθλητής. Ο τελικός της σφυροβολίας θα γίνει το Σάββατο στις 18:05 (ώρα Ελλάδας).