Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Υψηλές προσδοκίες για υψηλές επιδόσεις
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Ανδρών - Γυναικών Κ20 θα γίνει το Σαββατοκύριακο (1-2/8) στα Γιάννενα.
Το όμορφο και ανακαινισμένο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα υποδεχθεί τους κορυφαίους και τις κορυφαίες της κατηγορίας. Οι προσδοκίες για υψηλές επιδόσεις και πολλά ρεκόρ είναι μεγάλες, αφού οι περισσότεροι από τους μετέχοντες και τις μετέχουσες έχουν δείξει μέχρι σήμερα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
Ανάμεσα σε αυτούς που θα κλέψουν την παράσταση είναι η Ελίνα Τζένκο (ΑΣ Κένταυρος) στον ακοντισμό, που έχει ήδη βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας στη διάρκεια των αγώνων ρίψεων «Κώστας Σπανίδης», όταν πέτυχε 61,53 μέτρα. Η νεαρή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στους αγώνες που έχουν απομείνει στη χρονιά θέλει να το επιβεβαιώσει. Σε ανάλογα καλή κατάσταση είναι και η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), που στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας σημείωσε 14,12 μ. στο τριπλούν και βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ20. Η αθλήτρια θα συμμετάσχει στο τριπλούν, ωστόσο ο μεγάλος της στόχος για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι να κάνει ένα καλό άλμα και στο μήκος, γιατί όχι και καλύτερο από το 6,46 μ., που είναι το ρεκόρ της από το 2019.
Στο ίδιο αγώνισμα μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία της Αναστασίας Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος), η οποία μπορεί να έχει ως μεγάλο στόχο της σεζόν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων Κ18, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δε θα κυνηγήσει εξαιρετικές παρουσίες και σε ατομικά αγωνίσματα. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Πρωτάθλημα Κ18, όπου ήταν νικήτρια στον ακοντισμό και τώρα συνεχίζει στα Γιάννενα με συμμετοχή στο μήκος, όπου είναι ένα από τα δυνατότητα αγωνίσματα της (έχει ρεκόρ 6,44 μ.), αλλά και στο ύψος, όπου έχε φτάσει το ρεκόρ της στο 1,72 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα το μεγάλο όνομα - κι ένα από τα μεγαλύτερα του διημέρου - είναι η Παναγιώτα Δοση. Η νεαρή έχει ήδη κάνει τρεις αγώνες, στους δύο από τους οποίους δοκίμασε άλματα στα 1,88 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.
Η Ελλη- Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) έτρεξε την Τετάρτη στα Παπαφλέσσεια και διένυσε τα 800 μ. σε 2.06.64, επίδοση πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας (2.06.36), το οποίο αντέχει από το 1985. Στο ίδιο αγώνισμα αναμένεται να ξεχωρίσει και η Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας), που είναι σε καλή κατάσταση.
Ανοδική είναι η πορεία και της Σταυρούλας Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας), που ήδη έχει βελτιώσει το ρεκόρ της στη σφυροβολίας, στους αγώνες «Κώστας Σπανίδης» με βολή στα 62,54 μ. και δείχνει έτοιμη να το κυνηγήσει μεγαλύτερες βολές.
Οι Πολυνίκη Εμμανουηδίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και Άννα Χατζηπουργάνη (ΓΑΣ Αρχέλαος) προέρχονται από τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και αποτελούν τα φαβορί για την επικράτησή και στη διοργάνωση των μεγάλων. Η Εμμανουηλίδου θα αγωνιστεί τόσο στα 100 μ. - έχει κάνει φέτος 11.83 όσο και το ρεκόρ Κ18- όσο και στα 200 μ. με στόχο μια επίδοση κάτω από το 24.10, της Μαρίας Μπελιμπασάκη, που είναι το ρεκόρ Κ18. Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 έχει κάνει φέτος και η Άννα Χατζηπουργάνη με 59.48, χρόνο που θέλει να βελτιώσει.
Η Στέλλα Κωνσταντινίδου (ΓΑΣ Αρχέλαος) στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία θα επιδιώξει την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 400 μ., ένα χρόνο από τη δεύτερη θέση στην διοργάνωση της Λάρισας. Το πρώτο σκαλί του βάθρου στα 10.000 μ. βάδην βλέπει η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία, όπως και ο Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ) στα 100 μέτρα. Ο νεαρός έχει κάνει φέτος 10.51, επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας) θα τρέξει στα 200 μέτρα, η Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων) και ο Σωτήρης Χυτάς (Αμεινίας Μεσογείων) ξεχωρίζουν στο επί κοντώ σε Γυναίκες και Άνδρες αντίστοιχα και η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) με την νεαρότερη Δέσποινα Φιλιππίδη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) στη δισκοβολία.
Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19.