Τεχνική / Ευρωπαϊκό Νέων – Νεανίδων: Οκτώ μετάλλια στην πρεμιέρα η Ελλάδα

Τρία χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων - Νεανίδων στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας.

Τεχνική / Ευρωπαϊκό Νέων – Νεανίδων: Οκτώ μετάλλια στην πρεμιέρα η Ελλάδα

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους τελικούς της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων - Νεανίδων στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας, καθώς κατέκτησαν συνολικά 8 μετάλλια, εκ των οποίων 3 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Ιφιγένεια Τελιούση, η οποία έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με δύο χρυσά μετάλλια και ρεκόρ Ευρώπης. Συγκεκριμένα, με Ευρωπαϊκό Ρεκόρ Νεανίδων, 16.28, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ άπνοια Νεανίδων. (Φυσικά, ο χρόνος αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων).

Στο ίδιο αγώνισμα, η Μαρία Ηλιάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 16.52, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων.

Λίγο αργότερα, η Ιφιγένεια Τελιούση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ επιφάνεια με επίδοση 1:30.84, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων

Ο Ραφαήλ Κόκκινος, στα 50μ άπνοια Νέων, χρυσό μετάλλιο με επίδοση 14.93.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Αθανάσιος Μιχαηλίδης, με 14.95 πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελένη Καλφίδου, στα 1500μ επιφάνεια, κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο, με 13:46.94 που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και Κορασίδων.

Ο Άγγελος Ρόκκος, στα 200μ επιφάνεια πήρε χάλκινο μετάλλιο με 1:25.81

Και η Εθνική ομάδα 4Χ100μ επιφάνεια Νεανίδων με τις Τελιούση, Καλφίδου, Κλεάνθη Ηλιάκη, Μαρία Ηλιάκη, με 2:45.57, χάλκινο μετάλλιο και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων.