Κραουνάκης: «Μεγάλος πρωταγωνιστής αναμφίβολα ο Απόστολος Χρήστου»
Ο Απόστολος Χρήστου έκλεψε την παράσταση από ελληνικής πλευράς στο μίτινγκ κολύμβησης της Μασσαλίας. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Νίκος Κραουνάκης μίλησε για τον πρωταθλητή του Ολυμπιακού αλλά και την επόμενη μέρα στο άθλημα.
Ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Νίκος Κραουνάκης είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:
«Γνωρίζαμε ότι το μεγάλο διάστημα αποχής από τους αγώνες θα επηρέαζε τα παιδιά. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα της Μασσαλίας, για άλλους περισσότερο και για άλλους λιγότερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα ο Απόστολος Χρήστου με την πολύ σπουδαία επίδοση που πέτυχε στα 100 ελεύθερο, 48.89, ένας χρόνος που μαρτυρά την πολύ ποιοτική ομάδα που έχουμε στα 4Χ100 ελεύθερο. Πολύ καλές ήταν επίσης οι επιδόσεις του Απόστολου στα αγωνίσματα του υπτίου, εκεί όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε την ποιότητά του. Εκφράζω την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε αγώνες και στην Ελλάδα έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας για την καλύτερη δυνατή προπαρασκευή τους ενόψει των σπουδαίων διοργανώσεων που ακολουθούν».
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ο Νίκος Κραουνάκης υποστηρίζει ότι παρά την έλλειψη αγώνων τα μέλη της κλασικής κολύμβησης θα εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Βουδαπέστη.
«Παρότι αυτό το χρονικό διάστημα οι περισσότερες χώρες λειτούργησαν κανονικά την κλασική κολύμβηση, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου υπήρξε παντελής έλλειψη αγώνων και είχαμε ελλιπείς προπονήσεις, εκτιμώ ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών της Βουδαπέστης η Ελλάδα θα μπορέσει να δείξει την ποιότητά της».
Για μια ακόμη φορά ο πολύπειρος συνεργάτης της κολυμβητικής ομοσπονδίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από τους ιθύνοντες την άμεση επιστροφή των παιδιών όλων των ηλικιών στα κολυμβητήρια.
«Για μια ακόμη φορά όμως θα ήθελα να τονίσω ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η επανεκκίνηση των προπονήσεων στις ακαδημίες και στις ηλικίες 13 και 14 ετών, εκεί όπου χτυπάει καρδιά της ελληνικής κλασικής κολύμβησης. Έχουμε χάσει φουρνιές παιδιών τα δύο τελευταία χρόνια και δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά τα παιδιά θα επιστρέψουν στο κολυμβητήριο μετά από αυτή την καταστροφή. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς την λειτουργία τους μεγιστοποιεί το πρόβλημα και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη».