Τεράστια η οικονομική ζημία από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας «Nikkei», η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ανεβάζει την οικονομική ζημία κατά 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Κατά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ -πέραν των αρχικά προϋπολογισμένων 11,5 δισ. ευρώ- ενδέχεται να αυξηθεί το κόστος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας «Nikkei».
Τόμας Μπάχ: «Πριν από το τέλος του καλοκαιριού του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες»
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αναβλήθηκε για το 2021, εξ΄ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει την υφήλιο με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς.
Ανακοινώνοντας σήμερα, τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, που θα είναι αρμόδια για την διαχείριση των συνεπειών από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η ΔΟΕ παραιτήθηκε από την ποσόστωση των δημοσιονομικών επιπτώσεων αυτής της απόφασης, υπενθυμίζοντας απλώς το προφανές: «Το πρόσθετο κόστος θα είναι πολύ σημαντικό».
Οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων! (vid)
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Nikkei», η εκτίμηση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πως θα κοστίσει περίπου 300 δισ. γέν, δηλαδή σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ. Ποσό που θα προστεθεί στα 11,5 δις. ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού που είχαν εκπονήσει οι διοργανωτές.
«Εκτός από τις δαπάνες που σχετίζονται με την εξασφάλιση του ανταγωνισμού, η αποζημίωση των εταιρειών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, θα αυξηθεί επίσης», αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα και προσθέτει: «Υπάρχουν επίσης, δαπάνες που σχετίζονται με την επιστροφή και μεταπώληση εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί. Παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή, η οποία απασχολεί 3.300 εργαζόμενους, θα έχει μεγαλύτερο κόστος εργασίας την περίοδο που θα διαρκέσει η αναβολή».
Ο κορονοϊός οδηγεί σε ποδοσφαιρική... λιτότητα!
Αυτά τα πρόσθετα κόστη, θα μπορούσαν να εξελίσσονται ανάλογα με τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν, μεταξύ των διαφόρων στελεχών που είναι επιφορτισμένα με τον σχεδιασμό, όπως η ιαπωνική Oργανωτική Eπιτροπή, η πόλη του Τόκιο, το ιαπωνικό κράτος και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να μειώσουμε ορισμένες φιλοδοξίες. Μερικές φορές πρέπει να συμφωνούμε στην αναθεώρηση του σχεδιασμού», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο και πρόσθεσε επισημαίνοντας πως απαιτούνται άμεσες αποφάσεις: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούν να επιλυθούν ένα προς ένα».
ΠΗΓΗ: Amna