Τάε Κβον Ντο: Χάλκινο μετάλλιο η Ασημάκη στο Παγκόσμιο Νεανίδων!

Η Λαμπριάνα Ασημάκη αναδείχθηκε τρίτη στον κόσμο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων Τάε Κβον Ντο, που φιλοξενείται στην Ν. Κορέα.

Τάε Κβον Ντο: Χάλκινο μετάλλιο η Ασημάκη στο Παγκόσμιο Νεανίδων!

Το δεύτερο μετάλλιο μέλους της πανηγύρισε η Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, του Τάε Κβον Ντο, που φιλοξενείται στην πόλη Τσαντσιόν, της Νοτίου Κορέας,

Μετά τον Αριστείδη Νικόλα Ψαρρό, που την Πέμπτη (03/10) πήρε το χρυσό μετάλλιο ήταν η σειρά της Λαμπριάνας Ασημάκη, ν' ανέβει πόντιουμ της διοργάνωσης των 963 αθλητών από 127 χώρες.

Η Εβρίτισσα, με καρέ νικών στα -49 κιλά, όπου συμμετείχαν συνολικά 47 αθλήτριες, κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στον κόσμο.

Κι όλα αυτά μόλις ένα χρόνο μετά το ασημένιο μετάλλιο που απέσπασε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων (Βελιγράδι).

Η Ασημάκη ξεκίνησε από τον γύρο των «64». Επικράτησε 2-1 (6-4, 4-7, 7-6) της Μαροκινής Καλγί, ενώ προκρίθηκε στην 16άδα, μετά τη νίκη ,επίσης με 1-2 (4-3, 4-6, 4-8), επί της, Ουζμπέκας, Κχαν. Ακολούθως επικράτησε, 2-0 (8-0, 11-1), της Ζουμαμπέκ, από το Καζακστάν, ενώ «μπήκε» στα μετάλλια μετά τη νίκη (με αποβολή για αντικανονικό παιχνίδι) επί της Γαλλίδας Φοφανά. Η Ασημάκη, παρά τις πρώτες βοήθειες. δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον ημιτελικό απέναντι στην (μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια) Φιλιππινέζα, Μανγκίν και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ξεχώρισε η 5η θέση που κατέλαβε η Χριστίνα Γεωργία Αηδονίδου στα -44 κιλά.