Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

Γνωστή έγινε η αποστολή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων.

Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

Tους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τον επόμενο μήνα στην Αυστρία την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών, ανακοίνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Στη διοργάνωση, που θα γίνει στο Λιντς της Αυστρίας από την Τρίτη 15 έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, δηλώθηκαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Σταματούρος του Ολυμπιακού, η Κατερίνα Τόλιου του Παναθηναϊκού, η Ελισάβετ Τέρπου του ΑΣ Πέρα Αθηνών και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου της ΑΕΚ.

Οι τρεις αθλητές και οι ισάριθμες αθλήτριες είναι ο ανώτατος αριθμός των δηλώσεων, που μπορούσε να κάνει η ελληνική ομοσπονδία για το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό με βάση τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) και το γεγονός ότι στο τελικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού του 2023 η Ελλάδα είχε καταταγεί στις θέσεις 17-24 τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι περισσότερες συμμετοχές για μία χώρα στο απλό της διοργάνωσης είναι πέντε.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 14 τραπέζια στο Tips Arena Linz, ενώ θα υπάρχουν και δύο αίθουσες προπόνησης. Όλα τα ατομικά αγωνίσματα είναι απλό ανδρών, απλό γυναικών, διπλό ανδρών, διπλό γυναικών και διπλό μικτό. Στο απλό η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει γκρουπ.

Οι πρώτες κληρώσεις θα διενεργηθούν στις 13 Οκτωβρίου. Παρεμπιπτόντως, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2024 είναι το πρώτο κορυφαίο event μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, από το οποίο θα λείψει ο Παναγιώτης Γκιώνης. Εξέλιξη, την οποία ο ίδιος είχε προαναγγείλει, στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του αγωνιστικού σχεδιασμού του.