Παρίσι 2024: Οι αθλητές στο Σηκουάνα θα πρέπει να «προσαρμοστούν στην υψηλή ροή» του ποταμού

«Η ροή είναι ακόμα υψηλή, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη βροχή που σημειώθηκε στην Haute-Marne, αλλά θα συνεχίσει να πέφτει τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πιερ Ραμπαντάν

Παρίσι 2024: Οι αθλητές στο Σηκουάνα θα πρέπει να «προσαρμοστούν στην υψηλή ροή» του ποταμού

Τα αγωνίσματα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, καθώς και το κολυμβητικό σκέλος του τριάθλου, που πρόκειται να διεξαχθούν στο Σηκουάνα, θα πρέπει να προσαρμοστούν στην υψηλή ροή που συνεχίζει να παρατηρείται στα νερά του ποταμού, αλλά αυτό δεν είναι ασύμβατο με τη διεξαγωγή αγώνων, όπως διαβεβαίωσε την Πέμπτη ο υπεύθυνος του Δήμου του Παρισίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η ροή είναι ακόμα υψηλή, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη βροχή που σημειώθηκε στην Haute-Marne, αλλά θα συνεχίσει να πέφτει τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πιερ Ραμπαντάν, διαβεβαιώνοντας ότι η ροή αυτή (που παραμένει 2-3 φορές υψηλότερη σε σχέση με το συνηθισμένο τους καλοκαιρινούς μήνες) δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην παρέλαση των σκαφών, κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων, την Παρασκευή 26/7.

Βεβαίως, ο μεγάλος κίνδυνος για τη διεξαγωγή των 10χλμ. του open water (8-9 Αυγούστου) και του κολυμβητικού σκέλους του τριάθλου (30-31 Ιουλίου και 5 Αυγούστου) προέρχεται από τη βακτηριακή μόλυνση των υδάτων του Σηκουάνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δειγματοληψιών, μεταξύ 10 και 16 Ιουλίου, τις έξι από τις επτά ημέρες οι συγκεντρώσεις μικροβίων στη γέφυρα Alexandre-III, που θα αποτελέσει το επίκεντρο των αγωνισμάτων, ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων. Έκτοτε, «τα αποτελέσματα της ποιότητας του νερού συνεχίζουν να είναι καλά και να είναι κάτω από τα όρια που επιτρέπουν την κολύμβηση» ανέφερε ο κ. Ραμπαντάν, σύμφωνα με τον οποίο οι διοργανωτές είναι «σίγουροι για την καλή διεξαγωγή των αγώνων».