Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι τελικά οι σημαιοφόροι της Ελλάδας

Με επίσημη τοποθέτηση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτοί θα είναι τελικά οι σημαιοφόροι της Ελλάδας

Με το Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε γίνει ήδη γνωστό, αλλά και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόρους θα παρελάσει ελληνική αποστολή στον Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΕ η απόφαση για τον «Greek Freak» ήταν ομόφωνη, ενώ έγινε ψηφοφορία ανάμεσα στις Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου, με την πρωταθλήτρια του βάδην να είναι αυτή που είναι μαζί με τον ηγέτη της «επίσημης αγαπημένης».

Όπως ανακοινώθηκε, Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσαν ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος, με σκοπό να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους.