Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Πρωταγωνιστής σε όλα τα σπορ

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για άλλη μία σεζόν σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Πρωταγωνιστής σε όλα τα σπορ

Ο Ολυμπιακός το 2025 θα μπει στο 100ό έτος της Ιστορίας του και ήδη έχει καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στον ελληνικό αθλητισμό.

Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γι' άλλη μία χρονιά πρωταγωνιστικό ρόλο στα ομαδικά σπορ διεκδικώντας εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους. Η τροπαιοθήκη των Πειραιωτών γέμισε με νέα τρόπαια και ετοιμάζεται να γεμίσει και τη νέα σεζόν που αν μη τι άλλο θα είναι Ιστορική.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατάφερε να έχει σε υψηλό επίπεδο όλα του τα αθλήματα χαρίζοντας μεγάλες νίκες στον κόσμο της ομάδας. Στο βόλεϊ ανδρών οι Πειραιώτες έκαναν το νταμπλ, ενώ στο βόλεϊ γυναικών κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας.

Στο πόλο ανδρών τα εγχώρια σκήπτρα παρέμειναν σε «ερυθρόλευκα» χέρια, ενώ στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός κατέκτησε για ακόμη έναν χρόνο τον τίτλο του πρωταθλητή.

Σημαντική πορεία έχει παρουσιάσει και το τμήμα χάντμπολ του συλλόγου με αποκορύφωμα την παρουσία του στους τελικούς του EHF European Cup. Για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στην τελική φάση μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ αποδεικνύοντας την καλή δουλειά που γίνεται στις τάξεις της ομάδας, η οποία σε λίγες μέρες θα αγωνιστεί στους τελικούς της Handball Premier.

Στο μπάσκετ το τμήμα ανδρών διατήρησε το Κύπελλο Ελλάδας στην κατοχή του και ετοιμάζεται να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα, το οποίο στις γυναίκες βάφτηκε «ερυθρόλευκο».

Στο 99ο έτος της ζωής του ο Ολυμπιακός κατάφερε να σημειώσει μία σειρά από μεγάλες επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Conference League. Έτσι ο πειραϊκός σύλλογος έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα αύξησε τους τίτλους του σε επίπεδο ομαδικών αθλημάτων. Πριν από λίγες εβδομάδες το τμήμα πόλο ανδρών κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φτάσει τους 310 τίτλους (εγχώριους και διεθνείς σε Άνδρες και Γυναίκες) στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα και να βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των κορυφαίων ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων.

Η φετινή χρονιά μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα έχει ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλει το 2025 να έχει ξανά ρόλο πρωταγωνιστή σε όλα τα σπορ.

Φυσικά σύμμαχός του θα είναι και ο «ερυθρόλευκος» κόσμος που κάθε χρόνο ενισχύει όλα τα τμήματα είτε μέσω των διαρκείας, είτε μέσω της κάρτας μέλους ή φιλάθλου.