LEN Champions League: Σπουδαία νίκη επί της Σαμπαντέλ ο Ολυμπιακός με 15-8 (highlights)

Ο Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας τη φετινή του δυναμική, κέρδισε εκτός έδρας 15-8 τη Σαμπαντέλ

LEN Champions League: Σπουδαία νίκη επί της Σαμπαντέλ ο Ολυμπιακός με 15-8 (highlights)

Μεγάλη νίκη στην Καταλωνία σημείωσε απόψε ο Ολυμπιακός, κερδίζοντας 15-8 τη Σαμπαντέλ, και ζευγάρωσε τις νίκες του στη φάση των ομίλων του Champions League!

Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν ξανά την απουσία του (τιμωρημένου) Ζαλάνκι, πέτυχαν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι του Φουντούλη (4.46), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (3-1) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια, όμως, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με όπλο του την άμυνα αλλά και τις αποκρούσεις του Ζερδεβά, έκανε την ανατροπή, αφού με ένα επιμέρους 4-0 προηγήθηκε με 5-3 στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ (συνολικά εννέα), με τον Γενηδουνιά και τον Φουντούλη να δίνουν ρεσιτάλ ευστοχίας στα πέναλτι. Ποινές που κέρδισαν ο Κάκαρης και ο Παπαναστασίου.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-4, 3-6, 2-4

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Χοακίν Κολέτ): Λόριο, Μπόουεν, Ασένσιο 1, Σούτζε 1, Μπονέτ, Βαλέρα 3, Μπαρόσο, Ρεντσούτο, Αβέρκα 1, Πέρεζ, Κορές, Μπούστος 2, Τέκλας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Πούρος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούβης, Δήμου 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 1, Τζωρτζάτος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χέρβο Κόλιανιν: «Καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα και λίγη νευρικότητα, παίξαμε καλά στην άμυνα και αυτό φάνηκε και στην επίθεση. Συγχαρητήρια στα παιδιά και ας συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη φόρμα μας, αγώνα με τον αγώνα».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Μια πολύ καλή και σημαντική νίκη σήμερα, απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα. Παρά το κακό μας ξεκίνημα, βρήκαμε τις λύσεις στην άμυνα και στην επίθεση και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Αγώνα με τον αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε με πολλή συγκέντρωση και σκληρή δουλειά».