Όταν ο ΠΑΟΚ ψήφιζε να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός!
Το 2018 ο ΠΑΟΚ ζητούσε να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός όταν οι υπόλοιπες ομάδες ήταν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού.
Από το βράδυ της Δευτέρας όταν και έγινε γνωστή η εισήγηση της ΕΕΑ για το θέμα της πολυιδιοκτησίας οι διαμαρτυρίες είναι πολύ έντονες στη Θεσσαλονίκη. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εφαρμόζοντας το νόμο εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
Οι Θεσσαλονικείς έχουν προχωρήσει σε ακραίες δηλώσεις και αντιδράσεις από τη Δευτέρα θεωρώντας την απόφαση άδικη και ζητώντας να μην εφαρμοστεί. Η Κυβέρνηση την ίδια ώρα ετοιμάζεται να αλλάξει το νόμο για να αποφύγει ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη τον υποβιβασμό.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Το 2018, ωστόσο, όταν είχε τεθεί θέμα αλλαγής κανονισμού για να μην πέσει κατηγορία ο Παναθηναϊκός ο ΠΑΟΚ είχε αντίθετη άποψη. Τότε έπρεπε τα 2/3 των ομάδων που θα έδιναν το «παρών» στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του κανονισμού. Έπρεπε, δηλαδή, να ψηφίσουν πως οι μη αδειοδοτημένοι σύλλογοι δεν θα υποβιβάζονται.
Σε εκείνη τη συνεδρίαση είχαν δώσει το παρών 15 σύλλογοι, διότι απουσίαζε η Κέρκυρα. Από τους 15 οι έντεκα ψήφισαν υπέρ της αλλαγής. Μεταξύ των τεσσάρων που επιθυμούσαν την εφαρμογή του τότε κανονισμού άρα και τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού ήταν και ο ΠΑΟΚ.
Υπέρ της αλλαγής είχαν ψηφίσει τότε οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και ο Παναθηναϊκός.
Κατά της αλλαγής ήταν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς.
Τότε ο ΠΑΟΚ ήταν υπέρ του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν είχε τηρήσει τον κανονισμό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε ενδοιασμό να πέσουν οι «πράσινοι» και ζητούσε την εφαρμογή του κανονισμού κάτι που δεν επιθυμεί τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.