ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Με ανατροπή στην Τούμπα οι Κρητικοί

Ο ΟΦΗ κέρδισε με ανατροπή 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον γκρέμισε από την κορυφή της Super League.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2: Με ανατροπή στην Τούμπα οι Κρητικοί

Μάταια ήλπιζε ο ΠΑΟΚ σε ένα τρίποντο στη Super League για να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά την ισοπαλία (1-1) του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΟΦΗ έκανε την μεγάλη έκπληξη στην ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος και κέρδισε με ανατροπή 2-1 τον «δικέφαλο» στην Τούμπα, με αποτέλεσμα να τον «γκρεμίσει» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τον κρατήσει πλέον στο -1 από τον πρωτοπόρο Άρη. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ωστόσο δεν αξιοποίησε τις πολλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να «καθαρίσει» το τρίποντο και το πλήρωσε τελικά στο τέλος με τον ΟΦΗ να σκοράρει δις και να παίρνει το τρίποντο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και από νωρίς πίεσε τον ΟΦΗ με την ελπίδα να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Εκ του αποτελέσματος, οι επιθετικές του προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ στο 21’ είχαν και δοκάρι με το σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από την αντίπαλη περιοχή.

Τελικά, τη λύση για τον «δικέφαλο» έδωσε στο 35’ ο Ντεσπόντοφ, που με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Χριστογεώργου, για το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι φλέρταραν και με ένα δεύτερο τέρμα με τους Κωνσταντέλια, Γκόμεζ και τώρα με Σβαμπ, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Όσο για τον ΟΦΗ; Η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τέρμα που δέχτηκε, αλλά όσες φορές κι αν επιδίωξε να φτάσει στην ισοφάριση είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποσοβεί τους κινδύνους και να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ κατάφερε να στείλει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Τισουντάλι έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ότο (49’). Η φάση όμως εξετάστηκε από το VAR και καταλογίστηκε οφ-σάιντ με το 1-0 να παραμένει. Στο 63’ ο προπονητής του ΟΦΗ έκανε τριπλή αλλαγή με την ελπίδα να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του για να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ανώτερος και να φλερτάρει με ένα δεύτερο γκολ. Εκ του αποτελέσματος όμως, όχι μόνο δεν το πέτυχε αλλά είδε και τον αντίπαλό του να πετυχαίνει την ανατροπή μέσα σε ένα δίλεπτο.

Στο 77’ από σέντρα του Σαλσίδο από τα δεξιά ο Ταξιάρχης Φούντας με προβολή μέσα στην αντίπαλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΟΦΗ, ενώ στο 79’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριέρα ο Κοτάρσκι δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα και ο Σαλσίδο από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά όσο κι αν προσπάθησε ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην ισοφάριση δεν τα κατάφερε και ο ΟΦΗ έφυγε με το τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι - Ότο, Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμες – Σβαμπ (76’ Καμαρά), Οζντόεφ – Ντεσπόντοφ (76’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Κωνσταντέλιας (67’ Τάισον) - Τισουντάλι (67’ Μπράντον Τόμας)

ΟΦΗ (4-2-3-1): Χριστογεώργος – Μαρινάκης (63’ Γκονζάλες), Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης - Καραχάλιος, Μπαΐνοβιτς (63’ Μπάκιτς) - Σενγκέλια, Φούντας (87’ Νέιρα), Αποστολάκης (63’ Ριέρα) – Γιουνγκ (74’ Σαλσίδο)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΒΟΗΘΟΙ: Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου) και Ρέινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

AVAR: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρινάκης, Μπαΐνοβιτς, Ότο, Λαμπρόπουλο, Καμαρά, Μπάκιτς