Ολυμπιακός: Ο… Επιτάφιος και οι μεταγραφές που αγνοούνται!

Ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει έως τώρα ότι δεν έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες, καθώς φάνηκε και στην Τρίπολη ότι αγνοούνται οι μεταγραφές του καλοκαιριού  πλην του Κοστίνια που τα έκανε σχεδόν όλα κόντρα στον Αστέρα.

Ολυμπιακός: Ο… Επιτάφιος και οι μεταγραφές που αγνοούνται!

Έχει καταντήσει κουραστικό να αναφερόμαστε στην αδυναμία του Ολυμπιακού να ανταποκριθεί στα παιχνίδια με τις ασθενέστερες ομάδες στο πρωτάθλημα και δη με εκείνες που παρατάσσουν «πούλμαν» στην περιοχή τους για να αναχαιτίσουν τις ερυθρόλευκες επιθέσεις. Το πρόβλημα δεν είναι στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα!

Συμφωνούμε με τον Μεντιλίμπαρ ότι δεν είδαμε στην Τρίπολη τον Ολυμπιακό που είχαμε δει με Παναιτωλικό, Λεβαδειακό και Άρη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είδαμε έναν Ολυμπιακό που προσπαθούσε με έναν - κατά κάποιο τρόπο - ορθολογικό τρόπο τόσο να ανοίξει το σκορ πριν από το 1-0 του Αστέρα, όσο και να ισοφαρίσει σε 1-1 μετά το γκολ των Αρκάδων. Δεν λέμε ότι έβγαλε μάτια, αλλά τουλάχιστον κάπως φαινόταν να τηρούνται βασικοί κανόνες ποδοσφαιρικής λογικής. Προφανώς και είχε αρκετή δόση τύχης το γκολ του Αστέρα και αστοχία από πλευράς Πειραιωτών, αλλά πολλές φορές ο δυνατός ορίζει και την τύχη του. Κι όταν έχει τις ευκαιρίες του, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να σκοράρει. Να μην τα περιμένει όλα από τον Ελ Κααμπί.

Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αναγκαστικές αλλαγές. Δεν είχαν τις απαιτούμενες αντοχές οι Ζέλσον, Έσε, Ελ Κααμπί και Τσικίνιο για να ξεκινήσουν. Μίλησε μαζί τους και έκρινε ότι μετά το κοπιαστικό ταξίδι στη Σουηδία, δεν θα είχαν την απαιτούμενη φρεσκάδα.

Επιστράτευσε αρκετές από τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Υποτίθεται ότι το καλοκαίρι έγιναν προσθήκες, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να είχε έως έναν βαθμό δύο ισάξιες ενδεκάδες και να αντικαθιστούσε τα κενά των Ποντένσε, Φορτούνη και Όρτα. Μέχρι στιγμής βλέπουμε μία… τρύπα στο νερό. Αν εξαιρεθεί ο Κοστίνια που τα έκανε σχεδόν όλα στην Τρίπολη (μοίραζε πάσες, είχε τη σέντρα στο δοκάρι του Ελ Κααμπί, έκοβε, είχε ο ίδιος μία κεφαλιά πάνω από την εστία) και ο Πιρόλα που όσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί είναι τιμιότατος, οι υπόλοιπες μεταγραφές αγνοούνται.

Έπαιξε βασικός ο Γιάρεμτσουκ και αναρωτιόμαστε αν έπαιξε τελικά. Ο Γκαρθία και ο Στάμενιτς έδειχναν πιο αργοί και από τον Επιτάφιο στο πρώτο ημίχρονο, που υποτίθεται ότι ήταν και το καλό 45λεπτο του Ολυμπιακού. Ο Γουίλιαν μπήκε στην επανάληψη και δεν βοήθησε καθόλου, έχοντας μάλιστα ένα σωρό κακές μεταβιβάσεις της μπάλας. Ο Γιαζίτσι δεν μπορεί να κριθεί, γιατί το παλικάρι στάθηκε άτυχο με τον σοβαρό τραυματισμό του.

Είδαμε λοιπόν πάλι τον Κωστούλα να είναι δραστήριος, τον Κοστίνια να προκαλεί μπόλικους πονοκεφάλους στους Αρκάδες από τα δεξιά, τον Ροντινέι να μην είναι ο κανονικός Ροντινέι αλλά να απειλεί όσο βάσταγαν τα πόδια του και στο δεύτερο μέρος άπαντες περίμεναν την είσοδο των Έσε, Ζέλσον και Ελ Κααμπί για να ταρακουνηθεί περισσότερο ο Αστέρας. Αμ δε!

Μετά το 53’ η αμέσως επόμενη φάση ήταν το δοκάρι του Ελ Κααμπί στο 84’ παρότι ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη. Για ακόμη μία φορά οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα αντιπάλου τους και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αρκάδες θα μπορούσαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να γράψουν το 2-0 και η… σεμνή τελετή να λάμβανε τέλος από το 50’ με τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Μακέντα (αποκορύφωμα το δοκάρι του Ιταλού). Οπότε, οφείλουμε να έχουμε κατά νου και την αφέλεια με την οποία μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος.

Είναι λοιπόν σοβαρό ζήτημα για τον Μεντιλίμπαρ η κατάσταση με το ρόστερ του φετινού Ολυμπιακού, καθώς μπαίνει σε λίγες μέρες ο Νοέμβριος και μέχρι στιγμής οι μεταγραφές αποδεικνύονται… τζούφιες και δίχως να φαίνεται κάτι στον ορίζοντα ότι οι συγκεκριμένοι μπορούν να γυρίσουν το χαρτί.

ΥΓ: Το γεγονός ότι οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου χάνουν βαθμούς, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στηρίζεται στις δικές τους απώλειες. Όλοι έχουν σοβαρές αδυναμίες, αλλά οι Πειραιώτες πρέπει να ασχοληθούν αποκλειστικά με την δική τους την καμπούρα!