Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0: Και στην Ελλάδα το… βιολί του

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1-0 σε ένα ματς που είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις έκανε γκολ. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0: Και στην Ελλάδα το… βιολί του

Αρκετές αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ να ξεκινάει τον Κοστίνια στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Αποστολόπουλο αριστερά αντί του τραυματία Ορτέγκα. Κάρμο και Ρέτσος έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας με τους Γκαρθία και Στάμενιτς να είναι οι χαφ. Στα άκρα ξεκίνησε από τη μία πλευρά ο Ροντινέι και από την άλλη ο Μασούρας, ενώ πίσω από τον Γιάρεμτσουκ έπαιξε ο Κωστούλας. Ο Παντελίδης από την πλευρά του έπαιξε με Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ στα χαφ και Καλτσά, Μπαρτόλο, Ρεγκίς και Μακέντα έπαιξαν στην επίθεση.

Ο Αστέρας μπήκε στο παιχνίδι αρκετά δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Αρκαδίας δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί στα καρέ της. Πολύ γρήγορα το παιχνίδι στην Τρίπολη απέκτησε ένα έντονο ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορα τη μπάλα και τους γηπεδούχους να δείχνουν την πρόθεση να ψάξουν το γκολ. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση στους χώρους παρά το γεγονός ότι έπαιζε με αρκετές αλλαγές. Ο Κωστούλας με τον Κοστίνια ήταν πολύ δραστήριοι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδιζαν όλες τις κεφαλιές στις στατικές φάσεις. Παρόλα αυτά στο 21’ ο Γιαμπλόνσκι σκόραρε για τον Αστέρα σε ένα σημείο της αναμέτρησης που το μοτίβο ήτα για τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στην επανάληψη ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς Γουίλιαν και Έσε και το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν εντυπωσιακό. Στα πρώτα δέκα λεπτά η μπάλα πήγαινε με τρομερή ταχύτητα από την μία περιοχή στην άλλη. Ο Αστέρας σε αυτό το διάστημα είχε τρεις καλές στιγμές με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μακέντα. Ο Μπαρτόλο ήταν κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα του Ολυμπιακού και όποτε έβγαινε στην επίθεση δημιουργούσε σοβαρές καταστάσεις.

Από το 60’ και μετά ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε. Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να κοντρολάρουν το ματς και όχι να το ανοίξουν και να δώσουν χώρους στους φιλοξενούμενους. Οι Αρκάδες άρχισαν να παίζουν με χρονόμετρο, ενώ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι και τον Γουίλισαν και τον Ζέλσον και τον Γιαζίτσι. Ο Αστέρας κλείστηκε στα καρέ του, ο Ολυμπιακός πίεζε και γύριζε τη μπάλα γύρω από την περιοχή με μεγαλύτερη ευκαιρία να είναι αυτή του 83ου λεπτού που ο Ελ Κααμπί είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Παρά την πίεση που άσκησε στον Αστέρα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε ούτε τον βαθμό να πάρει και γνώρισε τη δεύτερη φετινή του ήττα και πρώτη από τους Αρκάδες μετά από έντεκα χρόνια.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-0

Γήπεδο: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 21’ Γιαμπλόνσκι

Κίτρινες: 10’ Καλτσάς, 45’ Μασούρας, 88’ Χουχούμης, 90’+5’ Άλβαρες

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιντώτας – Άλχο, Ντελί, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης - Γιαμπλόνσκι (73’ Άλβαρες), Μουνιόθ (78’ Ρουμπέν Γκαρσία)- Καλτσάς (73’ Τζανδάρης), Μπαρτόλο (78’ Παλάσιος), Ρεγκίς (56’ Αλάγκμπα)- Μακέντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (70’ Γιαζίτσι)– Στάμενιτς (46’ Έσε), Γκαρθία – Ροντινέι, Κωστούλας (70’ Ζέλσον), Μασούρας (46’ Γουίλιαν)– Γιάρεμτσουκ (56’ Ελ Κααμπί).