Ολυμπιακός: Αποφάσεις τελευταίας στιγμής...

Αναμένονται αλλαγές στην Τρίπολη, αλλά ο Μεντιλίμπαρ θα αποφασίσει αύριο (27/10) σε ποιους θα στηριχθεί στο ματς με τον Αστέρα

Ολυμπιακός: Αποφάσεις τελευταίας στιγμής...

Η χθεσινή (25/10) προπόνηση στο Μάλμε δεν έκανε σοφότερο τον Μεντιλίμπαρ ως προς τις διαθέσεις του και τις προθέσεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τρίπολη. Αποθεραπεία έκαναν ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι».

Σήμερα (26/10) θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην αρκαδική πόλη, αλλά για την ενδεκάδα θα περιμένει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Δεν μπορεί να βγάλει άκρη για το πώς θα είναι οι παίκτες του στην αναμέτρηση του «Θ. Κολοκοτρώνης» και είναι υποχρεωμένος να περιμένει έως και λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, προκειμένου να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Ο Μεντιλίμπαρ είδε αρκετούς παίκτες του να έχουν καταπονηθεί από τα χιλιόμετρα που κατάπιαν στη Σουηδία.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποστολή έφτασε χθες το απόγευμα στην Ελλάδα από το Μάλμε και σήμερα θα μπει στο πούλμαν για να ταξιδέψει στην Τρίπολη. Πάλι ξενοδοχεία δηλαδή, πάλι διαδρομές, πάλι εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν είναι και το πιο απλό για μία ομάδα που θέλει νίκες παντού να βρίσκεται μονίμως με βαλίτσες στα χέρια.

Οι «γρίφοι» με Ζέλσον και χαφ

Η λογική λέει ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην αναγκαστική αλλαγή του τραυματία Ορτέγκα. Για παράδειγμα ο Ζέλσον έβγαλε τα… συκώτια του στη Σουηδία, προερχόμενος μάλιστα και από ένα διάστημα αρκετών ημερών δίχως παιχνίδια στα πόδια του. Είχε αρχίσει να ξεμένει από δυνάμεις στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου συν τις ενοχλήσεις που έβγαλε στη μέση.

Ο Μεντιλίμπαρ τον θέλει οπωσδήποτε στην ενδεκάδα, αλλά η παρουσία του στο αρχικό σχήμα θα εξαρτηθεί από τις μετρήσεις που θα δουν ο Βάσκος και οι συνεργάτες του. Αν ο Ζέλσον είναι στα... κόκκινα, τότε θα κοιτάξει να τον κρατήσει στον πάγκο και να τον ρίξει στη μάχη κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ίδιο ισχύει και για τους χαφ. Οι Έσε και Μουζακίτης παίζουν ασταμάτητα. Το ίδιο και ο Τσικίνιο. Ακούγεται ότι κι εκεί θα υπάρξει κάποια αλλαγή, μπαίνοντας στο ματς είτε ο Γκαρθία είτε ο Στάμενιτς. Εννοείται ότι θα υπάρξει ούτως ή άλλως αλλαγή στο ένα «φτερό» της επίθεσης, καθώς το πιθανότερο είναι ο Ροντινέι να γυρίσει πίσω στο δεξί άκρο της άμυνας.

Αν και σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και ο Ροντινέι έβγαλε κόπωση και δείχνει ότι μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου δεν είναι ο εκρηκτικός Ροντινέι που ξέραμε.

Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, καθώς δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να παίζει με «τσίτα τα γκάζια» μία ολόκληρη σεζόν. Θα έρθουν και οι στιγμές που θα πέσουν οι στροφές τους. Αυτό συμβαίνει για την ώρα με τον Βραζιλιάνο μπακ και αναμένεται να δούμε αν θα ξαναπατήσει γκάζι στην Τρίπολη, εφόσον χρησιμοποιηθεί. Όπως και να ‘χει, για μία θέση στην ενδεκάδα παραμονεύουν οι Γουίλιαν, Μασούρας και Βέλντε.