Ολυμπιακός: Τα 40 γκολ σε 60 ματς του Ελ Κααμπί και η δίψα του Μαροκινού

Δεν ευχαριστήθηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί το 40ο γκολ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και επιδιώκει απαντήσεις με περισσότερα και νίκες. Σε ποια ματς έχει σκοράρει και δεν συνδυάστηκαν με επιτυχία της ομάδας του. 

Ολυμπιακός: Τα 40 γκολ σε 60 ματς του Ελ Κααμπί και η δίψα του Μαροκινού

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έβαλε με πέναλτι το 40ο γκολ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα του ούτε 1,5 χρόνου που βρίσκεται στην πειραϊκή ομάδα. Ήταν η 60η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πίστεψε και ο ίδιος ότι θα ήταν μια ευχάριστη συγκυρία, αλλά όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του. Άλλωστε και ο ίδιος είχε τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία μετά το 2-2 για να δώσει ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως δεν ευστόχησε στη σέντρα του Μασούρα.

Ο Μαροκινός άσος που έχει συνδυάσει την παρουσία του στον Ολυμπιακό με το περσινό επικό φινάλε στο Conference League, τα πέντε γκολ στην Άστον Βίλα και αυτό το ιστορικό στον τελικό με την Φιορεντίνα, μπήκε δυναμικά στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του φετινού Europa League κόντρα στην Μπράγκα με δύο τέρματα, ενώ τώρα στη Σουηδία φιλοδοξεί να σκοράρει και εκτός έδρας στη φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή της ομάδας του.

Επιστρέφοντας από την Αφρική και την Εθνική του το πλάνο για τον Ελ Κααμπί στο πρόσφατο παιχνίδι ήταν να ξεκουραστεί στη διάρκεια του αγώνα, αλλά η εξέλιξη δεν το επέτρεψε. Τώρα στη Σουηδία με την Μάλμε θα κληθεί να γίνει ξανά πρωταγωνιστής σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, άλλωστε μπορεί από φέτος να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην Ευρώπη στην ιστορία του Ολυμπιακού και να το διευρύνει τόσο ώστε να γίνει απλησίαστο ρεκόρ για τους μελλοντικούς φορ της ομάδας.

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν ήταν το μοναδικό που ο Ελ Κααμπί έβαλε γκολ και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει. Φέτος έχει γίνει ξανά στην ήττα από τον Άρη, όταν το τέρμα του απλώς μείωσε το σκορ.

Πέρυσι ο Ελ Κααμπί είχε βάλει δύο γκολ με την Φράιμπουργκ αλλά οι Γερμανοί είχαν νικήσει στο Φάληρο 3-2, ενώ ήταν ο σκόρερ της βαριάς ήττας με 1-4 από την Μακάμπι παίρνοντας φυσικά εκδίκηση στη μυθική ρεβάνς της Σερβίας. Είχε σκοράρει επίσης στο 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο 2-2 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Με πέναλτι και σε εκείνο το παιχνίδι.