Ολυμπιακός: Σταματάς να... γράφεις

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία δικαιολογία για ό,τι έκανε (και έπαθε) με τον Λεβαδειακό. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αναλύσεις για κάτι που ήταν προφανές, Μετά το 2-0 τίποτα δεν έγινε σωστά. 

Ολυμπιακός: Σταματάς να... γράφεις

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι για να μην έχει προβλήματα με τον Λεβαδειακό έπρεπε να μπει δυνατά από νωρίς, να βάλει γρήγορο γκολ, να τελειώσει το παιχνίδι και μετά να βρει ρυθμό, να χαροποιήσει με θέαμα τον κόσμο του, να βάλει κι άλλα γκολ, να πάει στη Σουηδία για το ματς της Ευρώπης στην ιδανική ατμόσφαιρα.

Καλύτερα δεν γινόταν να ξεκινήσει. Γκολ στην πρώτη φάση, ευκαιρίες στη συνέχεια, δεύτερο γκολ στο εικοσάλεπτο. Συνήθης συνέχεια σε τέτοια παιχνίδια δύο - τρία ακόμη γκολ, τελικές προσπάθειες, απόλυτος έλεγχος του αγώνα, ξεκούραση κάποιων στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος αποθέωση και «φέρτε το διπλό από το Μάλμε» και άλλα τέτοια τετριμμένα.

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός το άφησε το παιχνίδι. Ξεκάθαρα. Σα να θέλει κάποιος να γράψει κάτι και ξαφνικά να το κόβει απότομα, επειδή υποτίθεται τα έχει γράψει όλα. Και δεν έχει κάτι άλλο. Έτσι θα έπρεπε να κάνω κι εγώ τώρα, αλλά θα ήταν και μικρό το κακό.

Ο Ολυμπιακός είδε έναν πολύ καλό επιθετικό, τον Ζίνι, να μπαίνει στο γήπεδο και να ανεβάζει όλη την ομάδα του. Τους επίσης καλούς παίκτες που έχει μπροστά, ειδικά τον Γιαννιώτα. Δεν μπήκαν, όμως, ο Γιαμάλ με τον Κουμπαρσί και κανά δυο τρεις ακόμα από την «Μασία».

Αντί να ελέγξει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα. Τα παράτησε. Φώναζε ο Μεντιλίμπαρ προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά κι αυτός δεν πίστευε ότι θα ακολουθούσε αυτό που ακολούθησε.

Δεν υπήρξε μετά θέμα υποτίμησης ή μη σοβαρής αντιμετώπισης. Μετά ήταν ζήτημα πίεσης και μπλεξίματος. Ο Ολυμπιακός πίσω συνέχισε να έχει προβλήματα, μπροστά να μην έχει ιδέες. Να μην κάνει σουτ, να μην έχει τρόπους να απειλήσει. Έπαιξε με δύο, με τρεις, με τέσσερις επιθετικούς. Αλλά οι πιο έμπειροι διαθέσιμοι παίκτες του, ο Ροντινέι ειδικά, ο Μασούρας, ο Βέλντε έφυγαν για τον πάγκο. Ο Ροντινέι είχε θέματα ως μπακ, αλλά σε αυτό το ματς με 2-2 στον πίνακα, θα έπρεπε να γίνει εξτρέμ πολύ περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς που διαδοχικά είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση. Το δίδυμο Κοστίνια μπακ, Ανδρούτσου εξτρέμ δεν είχε νόημα σε ματς που πας να νικήσεις μετά από σοκ ισοφάρισης. Επίσης, εάν ο Ολιβέιρα δεν είναι σε θέση να προσφέρει σε τέτοιου είδους συνθήκες, σε ποιες...

Πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά το βασικό δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του ματς με τρόπο που απαγορεύεται να το χάνει. Σταμάτησε να παίζει και μετά δε γινόταν να πατήσει κουμπιά για να επιστρέψει με αυτόματο τρόπο στο παιχνίδι. Έτσι συμβαίνει, ακόμη κι όταν πρόκειται για τέτοιες περιπτώσεις. Με το σκορ, δηλαδή, 2-0 στο 21', στο γήπεδό σου και με θέληση διαρκούς βελτίωσης,

Κι όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στον Λεβαδειακό και στη δική του πίστη να καταφέρει κάτι που ρεαλιστικά δεν γίνεται...