Η λάμψη Πειραιά και Ολυμπιακού στα βραβεία του ΕΕΑ

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βραβεύτηκαν διακεκριμένοι αθλητές αλλά και η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.

Η λάμψη Πειραιά και Ολυμπιακού στα βραβεία του ΕΕΑ

Ειδικές βραβεύσεις απένειμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στους αθλητές που διακρίθηκαν το 2024, όπως και την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με την κατάκτηση των Conference και Youth League.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, απένειμε το βραβείο στην «ασημένια» Παραολυμπιονίκη, Λήδα Μανθοπούλου. Βραβεύτηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και οι ομάδες ανδρών και Κ17 των «ερυθρολεύκων». Βραβείο παρέλαβε επίσης και ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Απόστολος Χρήστου.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιάννης Μώραλης: «Πρώτα απ' όλα να πω ένα μπράβο στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για τη δράση του και την πολύπλευρη παρέμβασή του στην κοινωνία. Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να κάνω κατά την άποψή μου τη σημαντικότερη βράβευση. Μια κοπέλα (σ.σ Λήδα Μανθοπούλου) ούτε 20 ετών, η οποία κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στα 100μ στην Παραολυμπιάδα.

Όλοι οι αθλητλες είναι πηγή έμπνευσης και η πολιτεία θα έπρεπε να δει τι προσφέρει ο αθλητισμός στη χώρα μας, καθώς έχει φέρει πολύ μεγάλες στιγμές. Και φυσικά ιδιαίτερη χαρά γιατί βραβεύτηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Conference League».

Λήδα Μανθοπούλου: «Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, κάτι καινούργιο για μένα γιατί είμαι μικρή σε ηλικία. Ελπίζω να έρθουν κι άλλα τέτοια και να μπορέσω να κάνω κι άλλες χρονιές την Ελλάδα υπερήφανη».

Κώστας Βερνίκος: «Με ιδιαίτερη τιμή παραλάβαμε το βραβείο από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που απονέμεται στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ.Ευάγγελο Μαρινάκη. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το καθήκον της απέναντι στην ιστορία της, που εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια, απέναντι στον κόσμο της ομάδας και σε όλη την Ελλάδα.

20 χρόνια μετά το "χρυσό" καλοκαίρι του 2004, ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο και, η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κέρδισε δύο τίτλους. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά και ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να είμαι δίπλα με τον Αντώνη Παπακανέλλο στη σκηνή αυτή, το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αντώνης Παπακανέλλος: «Ακόμα δεν ξέρω εάν το έχω αντιληφθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε πέρσι δύο τεράστιες επιτυχίες, την κατάκτηση του Conference και του Youth League. Έφερε δύο τεράστια τρόπαια στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα μέρος σε ένα από αυτά τα δύο».

Απόστολος Χρήστου: «Είναι μεγάλη τιμή, τους ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και για τη βράβευση. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται σημασία και σε εμάς τους αθλητές όταν φέρνουμε μεγάλες επιτυχίες. Αυτό μας βοηθάει πολύ, μας αναδεικνύει και δείχνει ότι εκτιμάται και η προσπάθειά μας».