Τι γράφουν οι Γάλλοι για την αποχώρηση του Μακελελέ

Αίσθηση προκάλεσε στη Γαλλία η αποχώρηση του Κλοντ Μακελελέ από τη θέση του προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, έπειτα από μόλις τρία παιχνίδια.

Τι γράφουν οι Γάλλοι για την αποχώρηση του Μακελελέ

Ούτε έναν μήνα δεν κράτησε η σχέση μεταξύ του Κλοντ Μακελελέ και της διοίκησης του Αστέρα Τρίπολης. Ο 51χρονος Γάλλος πρώην διεθνής, προσλήφθηκε από την ομάδας της Αρκαδίας στη θέση του προπονητή στις 13 Σεπτεμβρίου 2024, αποτελώντας την τρίτη του προπονητική εμπειρία, μετά τις Μπαστιά (2014) και Έουπεν (2017-19). Ο απολογισμός του σε τρία παιχνίδια ήταν μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Ο Μακελελέ είχε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν, όμως αποχωρεί σε λιγότερο από ένα μήνα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν ο λόγος της αποχώρησής του από την ομάδα της Τρίπολης, αλλά οι διαφορές με τη διοίκηση των Αρκάδων.

Αυτό προκάλεσε αίσθηση στον γαλλικό τύπο, με το Foot Mercato να γράφει: «Οι επιλογές που επέβαλε η διοίκηση του συλλόγου σχετικά με το αγωνιστικό σύστημα και τους παίκτες που κλήθηκαν, κατέστησαν αδύνατη την άσκηση του επαγγέλματός του».

Αναφορά έγινε και από την Le Parisien γράφοντας πως: «Ο πρώην διεθνής Γάλλος αποφάσισε να αποχωρήσει λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης».

Ο Μακελελέ, σύμφωνα με τα γαλλικά δημοσιεύματα, θα επιστρέψει στην πατρίδα του ώστε να αναζητήσει τον νέο «σταθμό» της καριέρας του.