Super League: Στου δρόμου τα... μισά για τον πρώτο γύρο!

Συναρπαστικά εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Super League με τους «μικρούς» να έχουν κάνει τις πρώτες «κηδείες» στους... μεγάλους!

Super League: Στου δρόμου τα... μισά για τον πρώτο γύρο!

«Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει», είναι το κλισέ ερώτημα που πλανάται σαν... φάντασμα πάνω από την ελληνική επικράτεια με αφορμή την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Super League.

Με το πρώτο γύρο να έχει φτάσει στα... μισά του, έχοντας παιχτεί οι πρώτες 7 αγωνιστικές, ας δούμε βήμα βήμα αυτά που ξεχωρίσει στις πρώτες αναμετρήσεις.

Η αρχή έγινε από την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό να πέφτει θύμα του Αστέρα Τρίπολης που πήρε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ με 1-0 χάρις σε γκολ του Ρίτζις στο 52' με τους «πράσινους» να έχουν μείνει ένα λεπτό νωρίτερα με 10 παίκτης εξαιτίας της αποβολής του Ζέκα. Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε με την απόδοσή του κόντρα στον Πανσερραϊκό, όμως πήρε τη νίκη με 3-2, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να κάνουν το... καθήκον τους επικρατώντας 2-0 και 3-0 κόντρα σε Βόλο και ΟΦΗ αντίστοιχα.

Στη δεύτερη αγωνιστική ήρθε η σειρά της ΑΕΚ που έχασε δύο βαθμούς στην έδρα της με τη Λαμία αφού ήρθε ισόπαλη με 1-1, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται κόντρα στην Athens Kallithea στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατώντας τελικά με 2-1. Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό με 2-0, ενώ ο Παναθηναϊκός τα... χρειάστηκε με τον Λεβαδειακό παίρνοντας στις καθυστερήσεις με ήρωα τον Σπόραρ.

Στην τρίτη αγωνιστική ήταν η σειρά της Athens Kallithea που για 90λεπτά έπαιζε μονότερμα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με το τελικό 2-2 να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχε εύκολο έργο κόντρα σε Λαμία (0-3) και Λεβαδειακός (0-3) εκτός έδρας, με τον ΠΑΟΚ να νικάει με 2-1 τον Ατρόμητο αλλά να προβληματίζει με την απόδοσή του.

Την επόμενη και τέταρτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός έπεσε θύμα έκπληξης στο Φάληρο αφού δεν κατάφερε να προσπελάσει την άμυνα του Παναιτωλικού, αφήνοντας 2 βαθμούς στην έδρα του μετά από το τελικό 0-0. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν ήρθαν ισόπαλοι με 0-0 στην Τούμπα, ενώ ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Άρη με 3-2 στην Κρήτη. Η ΑΕΚ από την άλλη συνέχισε νικηφόρα νικώντας με 2-0 το Βόλο στην OPAP Arena.

Δεν κράτησε όμως για πολύ το σερί της αφού στην 5η αγωνιστική και κόντρα στην Athens Kallithea στη Λεωφόρο έφερε «λευκή ισοπαλία». Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό επικρατώντας με 3-1, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Άρης πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1.

Το σερί του συνεχίστηκε και στην 6η αγωνιστική και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου νίκησε με 1-0 στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο έπρεπε για να νικήσει με 2-0 τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ η ΑΕΚ στο Αθηναϊκό ντέρμπι νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό.

Στην τελευταία έως τώρα 7η αγωνιστική όπου δέσποζε το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (0-0), δεν έλειψαν και πάλι οι εκπλήξεις. Συγκριμένα η ΑΕΚ που ήταν μέχρι εκείνο το σημείο στην κορυφή της βαθμολογίας, γνώρισε την ήττα από τον αξιόμαχο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0. Θύμα παραλίγο να πέσει και ο ΠΑΟΚ που φαινόταν να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού, με τη λύση να δίνει ο Καμαρά στο 86' ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σβαμπ έγραψε με πέναλτι το τελικό 2-0.