Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ ούτε ακολουθεί τον εύκολο δρόμο, ούτε χαϊδεύει αφτιά!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκρουσε «καμπανάκια» μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να επαναληφθεί η εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ ούτε ακολουθεί τον εύκολο δρόμο, ούτε χαϊδεύει αφτιά!

Το εύκολο για έναν προπονητή θα ήταν να σταθεί στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του 91ου λεπτού. Εκεί όπου ο Μασούρας δεν πλάσαρε σωστά τον Λοντίγκιν, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «αποδράσει» με το διπλό από το ΟΑΚΑ!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ποιος είναι και το πόσο απαιτητικός προπονητής είναι. Τα αποτελέσματα ναι μεν δίνουν βαθμούς και τίτλους, αλλά ο Βάσκος τεχνικός θέλει μονίμως να προλαβαίνει περίεργες καταστάσεις.

Το γεγονός ότι μετά το τέλος του ματς επέμεινε ότι οι παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά παρά τις επίμονες ερωτήσεις για τη βελτίωση του δευτέρου ημιχρόνου. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει.

Δεν χαϊδεύει αφτιά. Δεν λέει πράγματα που μπορεί να θέλει να ακούσει ο ποδοσφαιριστής του, ένας οπαδός που μπορεί να έχει δει... άλλο ματς ή να κάνει τα χατίρια των ανωτέρων του.

Ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Αυτόν που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του Κόνφερενς. Αν θυμάστε καλά, και πέρσι πάντοτε έβρισκε κάτι ακόμη και μετά από νίκες για να κάνει τα παράπονά του προς τους παίκτες.

Θεωρούμε ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιη στο ντέρμπι. Το παιχνίδι είναι από τα λεγόμενα «εύκολα να διαβάσεις». Ο Παναθηναϊκός είχε τις πολύ καλές στιγμές του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ο Ολυμπιακός είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Ελ Κααμπί (από το λάθος του Λοντίγκιν) και τη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε. Εννοείται ότι η είσοδος του Κωστούλα στο δεύτερο ημίχρονο και η ενέργεια που έβγαζε ο Μουζακίτης, βοήθησαν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης στο δεύτερο μέρος.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τη διακοπή και έχει όλο τον χρόνο να δουλέψει για τα εξίσου απαιτητικά παιχνίδια που ακολουθούν.