Athens Kallithea - Αστέρας Τρίπολης 1-3: Αρκαδικό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Αστέρας Τρίπολης με δύο γκολ των Καλτσά και Μακέντα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το πολυπόθητο τρίποντο στη Λεωφόρο επί της Athens Kallithea με 3-1.

Athens Kallithea - Αστέρας Τρίπολης 1-3: Αρκαδικό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο

Ένα ξέσπασμα στο δεύτερο και οι χρυσές αλλαγές του Κλοντ Μακελελέ που ακούν στα ονόματα των Καλτσά και Μακέντα αρκούσαν για να φύγει ο Αστέρας Τρίπολης με το διπλό από την Λεωφόρο, επικρατώντας με 3-1 της Athens Kallithea.

Οι Αρκάδες από το πρώτο ημίχρονο έδειξαν τις διαθέσεις τους. Κυκλοφορούσαν σταθερά και υπομονετικά την μπάλα, κοιτάζοντας πρωτίστως να «χτυπήσουν» την αθηναϊκή ομάδα όταν θα έβρισκαν κενό χώρο. Όταν λοιπόν τον βρήκαν, τότε άνοιξαν σχετικά γρήγορα το σκορ.

Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο την Athens Kallithea, καθώς ο Καστάνιο εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ και ο Μπαρτόλο πλάσαρε για το 0-1 στο 19’.

Στο 28’ τα πράγματα για τους γηπεδούχους έγιναν πιο δύσκολα, καθώς ο Μουτίνιο αποβλήθηκε - μέσω VAR - για το δυνατό πάτημα πάνω στον Μπαρτόλο.

Ο Αστέρας εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα της Καλλιθέας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζιανί (σ.σ. το κέρδισε ο Βασιλόγιαννης από τον Ντελί).

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιστικά στο γήπεδο για να πάρουν το τρίποντο. Μπορεί στο πρώτο τέταρτο το ματς να είχε χάσει τον ρυθμό του, αλλά οι αλλαγές των Καλτσά και Μακέντα αποδείχθηκαν «χρυσάφι» για τον Κλοντ Μακελελέ. Ο πρώτος σκόραρε στο 71’ που πλάσαρε εύστοχα έπειτα από γύρισμα του Μπιλέ και ο Μακέντα σφράγισε το τρίποντο στο 77’ που αξιοποίησε τη σέντρα του Μπαρτόλο από τα αριστερά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ATHENS KALLITHEA - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-3

Γήπεδο: «Απ. Νικολαϊδης»

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Σκόρερ: 45’+4’ πέν. Τζιάνι - 19’ Μπαρτόλο, 71’ Καλτσάς, 77’ Μακέντα

Κίτρινες: 38’ Σοϊρι - 32’ Μπαρτόλο, 36’ Μουνιόθ, 58’ Άνταμ, 90'+2' Γιαμπλόνσκι, 90'+5' Μότοκ

Κόκκινη: 28' Μουτίνιο

Συνθέσεις:

ATHENS KALLITHEA (3-4-3): Μπερναμπέ - Ισιμάτ-Μιρίν Μότοκ Ματίγιεβιτς (46’ Τσιβελεκίδης) - Μανθάτης (78' Λουκίνας) Ντιμπά Ματίγια (65’ Εντιαγέ) Σοϊρι - Μουτίνιο Βασιλόγιαννης (78' Βαλμπουενά) Τζιάνι (78’ Ντεμέτριους).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (3-5-2): Τσιντώτας - Αλάγκμπε (62’ Γκος) Ντελί Καστάνιο (67’ Τριανταφυλλόπουλος) - Άλχο Χουχούμης Μουνιόθ (59’ Καλτσάς) Γιαμπλόνσκι Μπαρτόλο - Ρεγκίς (67’ Μπίλε) Άνταμ (59’ Μακέντα).