Απαντήσεις σε όλους και όλα

Ο Παναθηναϊκός είναι «με την πλάτη στον τοίχο» και αναζητά απεγνωσμένα μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού για να κρατηθεί όρθιος βαθμολογικά και ψυχολογικά

Απαντήσεις σε όλους και όλα

Ανέκαθεν ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός είχε μια ξεχωριστή σημασία σε οποιοδήποτε άθλημα κι αν διεξάγεται με οποιεσδήποτε συνθήκες σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι.

Το αποψινό (6/10) ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, με τους «πράσινους» να προσέρχονται στο γήπεδο με ένα τεράστιο «πρέπει» πάνω από τα κεφάλια τους.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα τελευταία αποτελέσματα και κυρίως τις απογοητευτικές εμφανίσεις το κλίμα έχει γίνει πάρα πολύ βαρύ.

Οι «πράσινοι» θέλουν απεγνωσμένα για πολλούς λόγους τη νίκη, ώστε να πάρουν ενέσεις αυτοπεποίθησης, αλλά και να κρατηθούν μέσα στο παιχνίδι του τίτλου.

Σε έξι αγωνιστικές και με σχετικά βατό πρόγραμμα έχουν μόλις 8 βαθμούς, ενώ αν χάσουν από τον Ολυμπιακό μένουν 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή χάνοντας σχεδόν όλες τις ρεαλιστικές πιθανότητές τους για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Μια τεράστια επένδυση με παίκτες εκατομμυρίων, αλλά και πολλές ελπίδες για διάκριση πάνε στο… βρόντο από τα πρώτα κιόλας μέτρα της προσπάθειας.

Από εκεί και πέρα μια ήττα από τον Ολυμπιακό θα εξαλείψει κάθε ίχνος σύνδεσης του κόσμου με την προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα ποδοσφαίρου. Θα χαθεί το όραμα, η προοπτική για να πιστέψουν οι φίλαθλοι σε κάτι μεγάλο. Σε μια συνολική, σοβαρή προσπάθεια για να επιτευχθεί ένας σημαντικός στόχος.

Πάνω από όλα όμως είναι ένα ντέρμπι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και αυτό τα λέει όλα…

Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο και για τον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, συνεχίζει να ζητά πίστωση χρόνου για βελτίωση, αλλά ο αγωνιστικός χώρος τον διαψεύδει.

Έτσι λοιπόν και ο ίδιος παίζει το… κεφάλι του επιζητώντας όσο τίποτε άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα και για να δείξει στον αγωνιστικό χώρο πως πράγματι μπορεί να κάνει την ομάδα του να πάρει βαθμούς, αλλά και πως τουλάχιστον δεν ξόφλησε προπονητικά.

Τραγική ειρωνεία! Πέρσι στις 11 Οκτωβρίου ο Αλόνσο διαδεχόταν στον πάγκο της Σεβίλλης τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που μόλις είχε απολυθεί…