Ολυμπιακός: Το... μπέρδεμα για Μεντιλίμπαρ και το καμπανάκι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μελετήσει τον Παναθηναϊκό και έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένες μονάδες.

Ολυμπιακός: Το... μπέρδεμα για Μεντιλίμπαρ και το καμπανάκι

Η νίκη επί της Μπράγκα έχει αλλάξει όλο το κλίμα στον Ολυμπιακό. Στον Ρέντη έχει ανέβει η ψυχολογία στα ύψη και αυτό είναι το μεγάλο τους όπλο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Τόσο ο Μεντιλίμπαρ όσο και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αγώνας με τους «πράσινους» είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν κόντρα στην Μπράγκα. Είναι ματς που θα μετρήσουν κι άλλα πράγματα όπως το πάθος και η ένταση που θα έχει η κάθε ομάδα.

Σημείο κλειδί σε έναν τέτοιο αγώνα είναι η θέληση για τη νίκη. Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει διαπιστώσει πως ως ομάδα έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρσι. Έχουν αλλάξει πολύ οι «πράσινοι» που έχουν και αρκετά νέα πρόσωπα.

Στον Ρέντη, ωστόσο έχουν καταλήξει ότι ο Παναθηναϊκός στηρίζεται περισσότερο στην ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών του. Έχει πράγματι πολύ καλές μονάδες και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ποντάρει πιο πολύ στις ατομικές τους προσπάθειες και δεν δείχνει να στηρίζεται τόσο σε ένα οργανωμένο πλάνο.

Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έχει τα καλά και τα άσχημά του, αλλά αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός περιμένει τα πάντα από συγκεκριμένους παίκτες. Γι’ αυτό και ο Μεντιλίμπαρ έχει δώσει οδηγίες να προσεχτούν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Όπως θέλει τεράστια προσοχή στις μεταβάσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι σε ανοιχτό γήπεδο είναι επικίνδυνος, αλλά έχει φανεί πως είναι και ομάδα που δέχεται φάσεις. Σε γενικές γραμμές ο Βάσκος θεωρεί ότι το ματς είναι ένα μπέρδεμα και οι ποδοσφαιριστές του οφείλουν να προσέξουν πολύ κάποιες ποιοτικές μονάδες που έχει ο Παναθηναϊκός.