Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-0: Tην προσγείωσε.. ανώμαλα!

Ο Παναιτωλικός υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο τρέχον πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του νεοεισελθόντα Μιγκέλ Λουίς. “Φωνάζουν‘ οι φιλοξενούμενοι για τη διαιτησία

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-0: Tην προσγείωσε.. ανώμαλα!

Χωρίς αήττητη ομάδα είναι πλέον η Super League αφού κι η πρωτοπόρος ΑΕΚ ήπιε το πικρό ποτήρι στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι «κιτρινόμαυροι» που προέρχονταν από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχασαν, με το μίνιμουμ σκορ, σε ένα ματς που ήταν στη μεγαλύτερη του διάρκεια στην επίθεση αλλά και πάλι έδειξαν αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Αντίθετα τα «καναρίνια» που είχαν κερδίσει τον ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική πάνε στην διακοπή με υψηλές πτήσεις ζευγαρώνοντας τις επιτυχίες τους!

Σ' ένα ματς που από το 9ο λεπτό του διεξήχθη υπό βροχή (καταρρακτώδη ανά διαστήματα) η ΑΕΚ που εμφανίστηκε με την 11αδα που ξεκίνησε στο ντέρμπι, πριν έξι μέρες, είχε αναμενόμενα την κατοχή της μπάλας (68% στο ημίχρονο) και την «μερίδα του λέοντος» στις ευκαιρίες.

Ωστόσο κάτι ο γκολκίπερ Tσάβες, κάτι ο συγκλονιστικός Παντελάκης (που ηγήθηκε στα μετόπισθεν των γηπεδούχων), κάτι οι αποφάσεις των παικτών του Αλμέιδα στα τελειώματα το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ.

Την ίδια στιγμή η ομάδα του Πετράκη (σε 3-4-3 και 5-4-1 σε φάση άμυνας) κατάφερε μόνο μια φορά να απειλήσει στην κοντρα στο φινάλε του ημιχρόνου αλλά ο Ντίας δεν βρήκε στόχο.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Αλμέιδα να βάζει τον Λιβάι Γκαρσία μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Πιερό (62'), αφήνοντας πάντως τον Αϊτινό στην «κορυφή» της επίθεσης.

Όμως ήταν δύο αλλαγές του Πετράκη (ο Ρόα κι ο Λιούις) που συνεργάστηκαν με τον Μαυρία - ενώ ο Bίντα ήταν εκτός γιατί αιμορραγούσε κι η ΑΕΚ έπαιζε με 10 - κι ο Λιουίς με εναέριο πλασέ (73') από την σέντρα του Έλληνα σκόραρε.

Ο Aλμέιδα έπαιξε φουλ επίθεση (με τον Άμραμπατ δεξί μπακ!) αλλά εκτός από μια φάση που ο Γκαρσία έδειξε εγωισμό (τελειώνοντας άστοχα ενώ υπήρχαν σε καλύτερη θέση δύο συμπαίκτες του) περισσότερο κινδύνεψε στην κόντρα με τον Στρακόσα να σταματά τον Μάιντεβατς (89')

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-0

Γήπεδο: Δημοτικό Αγρινίου

Σκόρερ:73' Λουίς

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: Στάγιτς (51'), Πέρες (67'), Σιέλης (90'), Μπακάκης (90+5') – Περέιρα (23’), Πιερό (45’), Πινέδα (70'), Άμραμπατ (86'), Γκατσίνοβιτς (90+7)

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες - Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς - Μαυρίας (90+1' Μπακάκης), Νικολάου (59’ Λουίς), Πέρες, Λιάβας – Μπουζούκης (59’ Ρόα), Ντίας (71’ Μπελεβώνης,), Λομόνακο (71’ Μαϊντέβατς).

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα – Ρότα (75’ Άμραμπατ), Κάλενς, Βίντα, Πήλιος (78’ Χατζησαφί) – Σιμάνσκι (65’ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (66’ Λιβάι Γκαρσία) – Πινέδα (75’ Γκατσίνοβιτς) - Πιερό