Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός, η Μπάνια Λούκα και η καταπόνηση...

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει έναν «διαλυμένο» ψυχολογικά, αλλά πιο ξεκούραστο Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός, η Μπάνια Λούκα και η καταπόνηση...

Είναι τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να «αποτελειώσει» τον Παναθηναϊκό και να του προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια από αυτή στην οποία έχει ήδη περιέλθει.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έτριβε τα χέρια του με όλα όσα είδε κόντρα στην Μπράγκα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η συνέπεια με την οποία πίεζαν ψηλά οι «ερυθρόλευκοι», τα τρεξίματά τους που δεν ήταν άσκοπα, το γεγονός ότι έπεφταν πρώτοι στην μπάλα για να την «φάνε» και δεν άφηναν πολλά περιθώρια δράσης ή αντίδρασης στους Πορτογάλους, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που περιμένει να δει ο Βάσκος και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (6/10).

Το συζητούσαν την Παρασκευή (4/10) στον Ρέντη ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε «καλό φεγγάρι» και ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και το τάιμινγκ. Η πίεση θα βρίσκεται στο πράσινο «στρατόπεδο», γιατί ο Ολυμπιακός με νίκη θα αφήσει οκτώ βαθμούς πίσω τον «αιώνιο αντίπαλο». Με ισοπαλία θα διατηρήσει το +5 από τον Παναθηναϊκό, αλλά οι Πειραιώτες πάνε στο ΟΑΚΑ με αποκλειστικό σκοπό να πάρουν το τρίποντο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός είναι «διαλυμένος» σε ηθικό, αλλά όπως επισήμανε και ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του, οι περισσότεροι από αυτούς που θα βρεθούν στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» θα είναι ξεκούραστοι, γιατί δεν ξεκίνησαν κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Κόπωση από το ματς του Ολυμπιακού με την Μπράγκα υπάρχει. Μάλιστα, δύο τέθηκαν νοκ άουτ από το ντέρμπι (Τσικίνιο, Γουίλιαν). Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την καταπόνηση των Πειραιωτών, αλλά θα του ασκηθεί τεράστια πίεση από την πράσινη εξέδρα. Μια πίεση που έως τώρα έχει δείξει ότι δεν μπορεί να την διαχειριστεί.

Ο Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του θα κάνει τη δουλειά του. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το ότι έχει ετοιμάσει έναν Ολυμπιακό που έχει σκοπό να στείλει... αδιάβαστο τον Παναθηναϊκό, όπως έστειλε και την Μπράγκα.

Τα υπόλοιπα επί χόρτου...