Ολυμπιακός: Η φόρα και τα ρεκόρ του Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έπιασε τον Μορόν στους σκόρερ της Super League, αλλά το σημαντικότερο επίτευγμά του στον Ολυμπιακό είναι άλλο…

Ολυμπιακός: Η φόρα και τα ρεκόρ του Ελ Κααμπί

Μπορεί να έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του καλοκαιριού καθώς μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του για το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό είχε τον τραυματισμό στην Ολλανδία, αλλά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει αρχίσει πια να βρίσκει τον εαυτό του. Δηλαδή το γκολ.

Έχει φτάσει στα τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα και είναι μαζί με τον Λορέν Μορόν του Άρη στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, αλλά ο Μαροκινός ψάχνει μεγαλύτερη διάρκεια και μαζεμένα γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη που θα τον φέρουν στα περσινά επίπεδα όσον αφορά στην επαφή με τα δίχτυα.

Αυτό που έχει ήδη καταφέρει ο Ελ Κααμπί είναι να συνδεθεί με τον Ολυμπιακό πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν. Πώς;

Σκοράροντας με τον Άρη και με τον Ατρόμητο έφτασε τα 37 με τη φανέλα του Ολυμπιακού ξεπερνώντας τα 35 που είχε με την Γουιντάντ, τα 26 με την Χατάισπορ και τα 18 με την Μπερκάντ.

Υπάρχει, όμως, κάτι ακόμη που φέρνει τον Ελ Κααμπί να έχει κάνει τα περισσότερα στην καριέρα του φορώντας τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Θα γίνει στο ματς με την Μπράγκα ο Ολυμπιακός η ομάδα με την οποία θα έχει και τις περισσότερες συμμετοχές! Είχε 57 με την Γουιντάντ και στο ματς με τον Ατρόμητο έφτασε τις 57 και με τον Ολυμπιακό.

Την Πέμπτη (3/10) θα γίνει ο Ολυμπιακός ο σύλλογος με τον οποίο θα έχει αγωνιστεί περισσότερο από κάθε άλλο στην καριέρα του ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και θα είναι πραγματικά όμορφο να το συνδυάσει με ένα ή και περισσότερα τέρματα σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη αναμέτρηση. Πετυχαίνοντας και το πρώτο του φετινό τέρμα στην Ευρώπη, αμέσως μετά το σημαντικότερο απ’ όλα, αυτό πριν από τέσσερις μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια.