Ολυμπιακός: Να βρει και άλλους ηγέτες

Ο Ροντινέι και ο Ελ Κααμπί οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην επιστροφή στις νίκες, με το νέο αίμα να έχει τη σημαντική συμβολή του. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη που μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν. 

Ολυμπιακός: Να βρει και άλλους ηγέτες

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά κέρδη από το ματς με τον Ατρόμητο. Πρωτίστως τη νίκη μετά από τους τρεις αγώνες δίχως τέτοια. Μια νίκη που στο πρωτάθλημα τον φέρνει ένα βαθμό πίσω από την πρώτη θέση, μαζί πλέον με τον ΠΑΟΚ, αλλά και πέντε βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ την προσεχή Κυριακή.

Δεν ήταν μόνο αυτά τα οφέλη, καθώς η ομάδα με τις αλλαγές του Μεντιλίμπαρ, την καλή παρουσία αρκετών παικτών, όπως και τη συμπαράσταση από το κοινό της παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε απόδοση και ιδέες. Μακριά ακόμη, βέβαια, από αυτό που άπαντες περιμένουν στο «λιμάνι».

Η εμφάνιση και η ψυχραιμία των μικρών, του Μουζακίτη, του Κωστούλα και του Αποστολόπουλου έδειξε ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο. Κι αυτοί και άλλοι. Όσο μπορεί να γίνει φυσικά αυτό. Μόνο που τώρα με Ευρώπη είναι λογικό ότι θα συμβεί.

Για ένα ακόμη παιχνίδι σημαντική ήταν η συνεισφορά δύο παικτών από την περσινή ομάδα. Του Ροντινέι που και ως εξτρέμ (με την πολύτιμη συνδρομή του Κοστίνια) ήταν ξανά κομβικός και μπορούσε να κάνει και... χατ-τρικ, όπως και του Αγιούμπ Ελ Κααμπί που πέρασε αλλαγή και έβαλε το δεύτερο γκολ, φτιάχνοντας άλλα δύο που δεν μπήκαν.

Μόνο που ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει ηγέτες τους ίδιους, συν τον Κάρμο. Περιμένοντας να ξαναπαίξει ο Μασούρας ή να γυρίσει ο Ζέλσον. Θέλει να πάρει περισσότερα από τον Βέλντε που είναι άλλος στα επίσημα από τα φιλικά, από τον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα που ψάχνουν ρυθμό, από τον Γιαζίτσι που κι αυτός θα θέλει χρόνο.

Είναι υποχρεωτικό να συμβεί κάτι τέτοιο, όσο κι αν δεν μπορεί να «πιάσουν» όλες οι μεταγραφές. Δεν γίνεται ποτέ. Αλλά οι περισσότερες τουλάχιστον, καλό θα είναι να αποδειχτούν πολύτιμες για μια συνέχεια με πολλά και δύσκολα ματς. Στα οποία οι μικροί θα πρέπει να αξιοποιηθούν όπως πρέπει και όχι να υποχρεωθούν να βγαίνουν εκείνοι μπροστά.