Ολυμπιακός: Έχει και στο Φάληρο «ντέρμπι»

Ο Ολυμπιακός δεν περιμένει κανένα βραδινό ντέρμπι Κυριακής (29/9). Έχει το δικό του κι ας δεν έπρεπε να είναι τέτοιο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η πίεση πρέπει επιτέλους να γίνει αντίδραση. 

Ολυμπιακός: Έχει και στο Φάληρο «ντέρμπι»

Ούτε το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ούτε το ΠΑΟΚ - Άρης, ούτε η Μπράγκα, ούτε το ΟΑΚΑ της επόμενης εβδομάδας απασχολούν τον Ολυμπιακό. Όχι δεν πρέπει να τον απασχολούν. Δεν τον απασχολούν, θέλει δε θέλει.

Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (29/9-18.00), αλλά έχει την πίεση και την ανάγκη αντίδρασης από την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σαν τα άλλα ντέρμπι της ημέρας ή σαν τα παιχνίδια που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό και που προφανώς είναι πιο δύσκολα.

Πιο δύσκολο και πιεστικό, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με τρία ματς χωρίς νίκη στη σειρά, είναι αυτό απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που προφανώς είναι πολύ καλή και θα παίξει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον δικό της τρόπο για το αποτέλεσμα. Και σίγουρα για να εκμεταλλευτεί το όποιο άγχος διακρίνει στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων».

Η προσθήκη του Γιουσούφ Γιατζίτσι είναι ένα άλλο κεφάλαιο, στα προσεχώς για τον Ολυμπιακό. Η απουσία των Μασούρα, Ζέλσον και από αυτό το ματς είναι ιδιαιτέρως σημαντική, αλλά δεν μπορεί να σταθεί σε απουσίες μια ομάδα που έχει διαμορφωθεί για να βρίσκει λύσεις σε κάθε εμπόδιο.

Αυτό το ματς αποτελεί ανάγκη νίκης για τον Ολυμπιακό, αλλά και υποχρέωση επιστροφής σε έναν τρόπο που είχε συνηθίσει η συγκεκριμένη ομάδα (με τις όποιες αλλαγές) στην περσινή σεζόν και έχει ξεμάθει μέχρι τώρα στη φετινή. Αποτελεί επίσης υποχρέωση αντίδρασης από τους παίκτες, ατομικά και συνολικά. Από τον προπονητή και τις επιλογές του. Από όλη την ομάδα και από το πρώτο λεπτό.

«Εάν παίξουμε όπως με τον Παναιτωλικό....», είπε με νόημα ο Μεντιλίμπαρ, αλλά φανταζόμαστε ότι ούτε ο ίδιος ο Βάσκος ούτε κανείς στην ομάδα μπορεί να διανοηθεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει όπως με τον Παναιτωλικό. Όχι απέναντι στον Ατρόμητο. Σε κανένα...