Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Τον γλίτωσε από το κάζο ο Τζούριτσιτς!

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή», καθώς με δύο γκολ μετά το 80’ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 3-1 επί του Πανσερραϊκού.

Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Τον γλίτωσε από το κάζο ο Τζούριτσιτς!

Με τα χίλια ζόρια κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον σκληροτράχηλο Πανσερραϊκό που κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας έως το 81’ στο άδειο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, η είσοδος του Φίλιπ Τζούριτσιτς στο παιχνίδι άλλαξε τις ισορροπίες και χάρη σε δύο τέρματα του Σέρβου, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 των «λιονταριών».

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, με τν Ντιέγκο Αλόνσο να πηγαίνει με Ντραγκόφσκι στα γκολπόστ, τους Βαγιαννίδη (δεξιά), Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς (αριστερά) στην άμυνα, τους Αράο και Ουναϊ στα χαφ, τον Μπακασέτα μπροστά τους, τους Τετέ και Πελίστρι στα πλάγια και τον Ιωαννίδη στην κορυφή. Ο Χουάν Φεράντο στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανσερραϊκού επέλεξε τον Γκουγκεσασβίλι στα γκολπόστ, τους Κουτσογούλα (δεξιά), Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον και Φαρές (αριστερ¨θιά) στην άμυνα, τους Περούτσι και Στάικο στα χαφ, τους Τέρζιτς και Σάλαζαρ στα πλάγια της επίθεσης και τον Τομάς πίσω από τον Μπετανκόρ.

Την κατοχή ο Παναθηναϊκός, έκανε τη ζημιά ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός επέλεξε να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό από το ξεκίνημα του αγώνα, έτσι ώστε να υποχρέωνε τους «πράσινους» σε λάθη στο χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα. Όταν ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να ξεπεράσει τους πρώτους σκοπέλους και έφτανε στο δεύτερο μισό του γηπέδου, τότε ο Πανσερραϊκός έκλεινε ταχύτατα τις γραμμές του. Όταν μάλιστα έκλεβε την μπάλα, τότε τα «λιοντάρια» γίνονταν πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 10’ με τον Τετέ έπειτα από την πάσα «πάρε - βάλε του Μλαντένοβιτς, αλλά ο Πανσερραϊκός είχε άμεσα την απάντηση με τον Μπετανκόρ να αξιοποιεί τη φοβερή σέντρα του Φαρές από τα αριστερά και με καρφωτη κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 15’. Το «τριφύλλι» θέλησε να βρει ένα γρήγορο γκολ. Έφτασε κοντά με τον Μπακασέτα στο 19’ (έδιωξε ο Γκουγκεσασβίλι), είχε άλλο ένα σουτ ο Μπακασέτας στο 30’ που έφυγε άουτ, αλλά και ο Πανσερραϊκός εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μία εξ αυτών κόντεψε να σημειώσει το 1-2, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε το πλασέ του Σάλαζαρ στο 32’. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει την κατοχή, ο Ιωαννίδης έχασε ένα πλασέ στο 39’, ενώ και ο Ουναϊ απείλησε σε δύο περιπτώσεις στις καθυστερήσεις με τον γκολκίπερ των Σερρών να φωνάζει «παρών». Μάλιστα, στο δεύτερο σουτ του Ουναϊ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ευαγγέλου αρχικά υπέδειξε πέναλτι σε μία έξοδο του Γκουγκεσασβίλι, θεωρώντας ότι με τις γροθιές του βρήκε στο πρόσωπο τον Βαγιαννίδη. Εντούτοις ο VARίστας Ζαμπαλάς τον φώναξε για να κάνει ανασκόπηση της φάσης βλέποντας τη φάση στο βίντεο και τελικά διαπίστωσε ότι ο Γεωργιανός γκολκίπερ πρώτα βρήκε την μπάλα στην έξοδό του, με συνέπεια να πάρει πίσω την απόφασή του.

Τον λύτρωσε ο Τζούριτσιτς

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς αποδείχθηκε κομβικός ως προς την εξέλιξη του αγώνα. Έως και πριν από την είσοδο του Σέρβου άσου, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά τα σουτ των Τετέ, Μπακασέτα, Ουναϊ και Πελίστρι κατέληγαν πάνω στον Γκουγκεσασβίλι. Ωστόσο, ο Τζούριτσιτς μπήκε στο 67’ και άλλαξε όλο το ματς για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό του γηπέδου, καθώς πρόσφερε το στοιχείο του απρόβλεπτου στο χορτάρι. Ο Σέρβος αρχικά έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 81’ με ένα ωραίο αριστερό σουτ (κόντραρε ελάχιστα) που κατέληξε στα δίχτυα και στο 88’ με φοβερή ατομική προσπάθεια και «κεραυνό» έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερ: 10’ Τετέ, 81’, 88’ Τζούριτσιτς - 15’ Μπετανκόρ

Κίτρινες: 82’ Τζούριτσιτς - 36’ Τέρζιτς, 45’+5’ Γκουγκεσασβίλι, 65’ Μπετανκόρ, 68’ Περούτσι

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Ντραγκόφσκι - Βαγιαννίδης (67’ Μπάλντοκ) Ίνγκασον Γεντβάι Μλαντένοβιτς - Αράο Ουναϊ - Τετέ Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ) Πελίστρι (67’ Τζούριτσιτς) - Ιωαννίδης

Πανσερραϊκός (4-2-3-1): Γκουγκεσασβίλι - Κουτσογούλας Μπέργκστρομ Ντάβιντσον Φαρές (83’ Πεταυράκης) - Περούτσι Στάικος - Τέρζιτς (65’ Ντέλετιτς) Τομάς (71’ Χατζηστραβός) Σάλαζαρ (83’ Δεληγιαννίδης) - Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς)