Ολυμπιακός: Κι όμως αυτά τα ματς τα παίρνεις και με «σέντρες»

Ο Ολυμπιακός έκανε νωρίς το πρώτο στραβοπάτημα, μπορεί πράγματι από αυτό να βγει κάτι καλό για τη συνέχεια, αλλά κάποια πράγματα δείχνουν να μη διορθώνονται με τίποτα.

Ολυμπιακός: Κι όμως αυτά τα ματς τα παίρνεις και με «σέντρες»

Ο Ολυμπιακός είχε αναπάντεχη απώλεια με τον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδι όπου όλα προμήνυαν διαφορετική εξέλιξη και έκβαση. Κόσμος πολύς, ωραία ατμόσφαιρα, νέα πρόσωπα έτοιμα για να δείξουν πράγματα από την αρχή, προσδοκίες για άνετη επικράτηση και βελτιωμένη εικόνα λίγο πριν από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη και την πρώτη αποστολή στην Ευρώπη με την Λιόν.

Ίσως κάποιοι να σκέφτονταν αυτά, ίσως να μην έγιναν οι κατάλληλες επιλογές στην ενδεκάδα ή στις αλλαγές, ίσως να έφταιγε και η καλή οργάνωση στην άμυνα του Παναιτωλικού που πάντως μόνο από τον Ελ Κααμπί γλίτωσε τουλάχιστον τρεις φορές σίγουρα γκολ.

Αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί, πάντως, είναι γιατί ο Ολυμπιακός αφήνει ημίχρονα να περνούν χωρίς να τα αξιοποιεί ή τέλος πάντων δεν μπαίνει πραγματικά έτοιμος για να καθαρίσει νωρίς τα παιχνίδια και όχι να τα αφήνει στη μοίρα τους. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα κακής προετοιμασίας ή έλλειψης δυνάμεων ή προσώπων. Αλλά νοοτροπίας και υποτίμησης. Άλλες φορές δεν το πληρώνει, τώρα το πλήρωσε. Και εάν το ξαναπάθει στη σεζόν έχοντας ως παράδειγμα αποφυγής την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, τότε θα είναι πράγματι άξιος της μοίρας του.

Οι αποδοκιμασίες έστω και για λίγο από το κοινό στο τέλος, η έντονη ομιλία Μαρινάκη στα αποδυτήρια και τα λόγια του Μεντιλίμπαρ που (μπορεί να έχει και αυτός φυσικά ευθύνες, αλλά) ποτέ δεν τα μασάει, αποκλείεται να μην έχουν κάτι καλό για τη συνέχεια. Ως μορφή αντίδρασης τουλάχιστον. Από τους παλιούς και τους νεότερους στην ομάδα.

Αποκλείεται επίσης να γίνεται σωστή δουλειά στο θέμα των στατικών φάσεων. Δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση από πέρυσι κι ας αλλάζουν οι εκτελεστές. Από Φορτούνη σε Τσικίνιο κατά βάση. Δεν κερδίζει κάτι ποτέ ο Ολυμπιακός κι ας κερδίζει σωρεία από κόρνερ ή φάουλ κοντά στην περιοχή. Για να δούμε τώρα και με τον Γουίλιαν ή τον Ολιβέιρα μήπως αλλάξει αυτό. Δυο παίκτες που ήταν προετοιμασμένοι για να παίξουν λίγο για προσαρμογή και τελικά χρειάστηκε να μπουν από την αρχή για να πάρουν ένα παιχνίδι εκείνοι. Ε, δεν είναι απλό. Κι ας τους... έκριναν ήδη κάποιοι.

Αυτοί δηλαδή που είδαν χειρότερο παίκτη τον Στάμενιτς, αλλά μάλλον όταν βλέπουν το ματς κάνουν κάτι άλλο εκτός από το να κοιτάζουν το ματς.