Ολυμπιακός: Η λογική του Μεντιλίμπαρ για το αριστερό άκρο της άμυνας

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα μπορούσε να φέρει ακόμη έναν αριστερό μπακ για συμπλήρωμα, αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στηρίζει απόλυτα το υπάρχον υλικό. 

Ολυμπιακός: Η λογική του Μεντιλίμπαρ για το αριστερό άκρο της άμυνας

Ήταν ένα ξεχωριστό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Δίχως πολλές προσθήκες, αλλά με πολλά «δώσε» καθώς μην ξεχνάμε ότι δεν υφίσταται πλέον και Ολυμπιακός Β’.

Συν τοις άλλοις, ο Μεντιλίμπαρ ήθελε έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών, έτσι ώστε να μην υπάρχει γκρίνια από τους ποδοσφαιριστές που θα έμεναν εκτός αποστολών, εξαιτίας ενός ενδεχόμενου υπεράριθμου ρόστερ.

Τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί το τελευταίο διάστημα οι Άγγλοι επέμεναν για τον Χάρι Τόφολο της Νότιγχαμ . Τόνιζαν ότι το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από τη Φόρεστ και να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Τελικά ούτε το ένα, ούτε το άλλο έγινε. Ο Τόφολο παραμένει ακόμη στο ρόστερ της Νότιγχαμ και ο Ολυμπιακός δεν πήρε άλλο αριστερό μπακ, καθώς ήταν ολοφάνερο ότι είχε κλείσει το παζλ των μεταγραφικών του κινήσεων με την απόκτηση του Σέρτζιο Ολιβέιρα στις 4 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι οι Πειραιώτες χρειάζονταν ακόμη ένα αριστερό μπακ ως εφεδρεία. Ο Μεντιλίμπαρ, όμως, ήταν ανένδοτος.

Στηρίζει τον Φρανσίσκο Ορτέγκα, έχει για μπακ απ τον Αποστολόπουλο και αν παραστεί ανάγκη, τότε θα επιστρατευτεί ο Κοστίνια ή ακόμη-ακόμη και ο Ροντινέι.

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ ξεκάθαρα στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ και για αυτό το λόγο δεν δίναμε ιδιαίτερη σημασία στα όσα ανέφεραν οι Άγγλοι τις τελευταίες μέρες περί Τόφολο.

Το αν θα δικαιωθεί ο Μεντιλίμπαρ, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Η ουσία είναι ότι ο Βάσκος πορεύεται 100% με το πλάνο που έχει στο μυαλό του και δεν θα ήθελε με τίποτα να γίνει κάποια κίνηση απλώς για το... θεαθήναι.