Ολυμπιακός: Ο αρχηγός Πιρόλα και η αποθέωση των Ιταλών

Η πρόκληση του Πιρόλα στον Ολυμπιακό και η αποθέωση με την Εθνική ομάδα της χώρας του

Ολυμπιακός: Ο αρχηγός Πιρόλα και η αποθέωση των Ιταλών

Τον Λορέντσο Πιρόλα τον περιμένει από εδώ και πέρα μία πολύ μεγάλη πρόκληση στον Ολυμπιακό. Αυτή δεν είναι άλλη από τον ανταγωνισμό που έχει με τον Νταβίντ Κάρμο. Δεν είναι εύκολο το έργο του Ιταλού αμυντικού, αφού καλείται να κρατήσει τη θέση του έχοντας απέναντί του τον σπουδαίο Ανγκολέζο στόπερ.

Ωστόσο ο ίδιος μέχρι τώρα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την πλευρά του τον εμπιστεύεται απόλυτα. Ο Πιρόλα έχει παίξει βασικός στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και μάλιστα στη Λαμία επιλέχθηκε αντί του Κάρμο, με τον Βάσκο προπονητή να δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι εκτιμά τις ικανότητές του και τη δουλειά που είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο.

Για τον 22χρονο αμυντικό, πάντως, γίνεται μεγάλη κουβέντα από χθες και στην Ιταλία. Ο λόγος έχει να κάνει με το παιχνίδι της Κ21 κόντρα στη Νορβηγία. Ο Πιρόλα όχι απλά έπαιξε βασικός σε εκείνο το ματς το βράδυ της Τρίτης, αλλά ήταν και ο αρχηγός των «ατζούρι». Δεν είναι και λίγο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται με το περιβραχιόνιο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας.

Εκτός αυτού η απόδοσή του ήταν εξαιρετική και τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι ο 22χρονος αμυντικός είναι το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου. Στέκονται και στο γεγονός ότι πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, μία ομάδα με μεγάλη πίεση και στην οποία θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Για τον 22χρονο αμυντικό είναι θετικό το γεγονός ότι μπροστά του θα έχει τον Κάρμο, έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία και παραστάσεις.