Ολυμπιακός: Ο Γκαρθία είναι το «κλειδί» του Μεντιλίμπαρ στην ενδεκάδα

Ο Ντάνι Γκαρθία θεωρείται πολύ σημαντικός για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίξει ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός: Ο Γκαρθία είναι το «κλειδί» του Μεντιλίμπαρ στην ενδεκάδα

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκε λόγω και των απουσιών να δοκιμάσει διάφορα πράγματα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Βάσκος προπονητής είχε επιμείνει πολύ στη μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έμεινε στην ομάδα του Πειραιά ο Βιθέντε Ιμπόρα ήθελε πολύ τον 34χρονο χαφ που τελικά τον απέκτησε παρά το γεγονός πως οι Πειραιώτες πήραν τον Μάρκο Στάμενιτς.

Μέχρι τώρα ο Γκαρθία έχει παίξει 21 λεπτά με την Athens Kallithea και πέντε λεπτά στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία. Ο 34χρονος χαφ ταλαιπωρήθηκε από θλάση που υπέστη στο ξεκίνημα της προετοιμασίας με αποτέλεσμα να μείνει στα… πιτς όλο το καλοκαίρι.

Για τον Μεντιλίμπαρ είναι πολύ σημαντικό να έχει έτοιμο τον Γκαρθία, αφού θεωρεί πως είναι ο παίκτης «κλειδί» για να μπορέσει να «δέσει» και την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο 34χρονος προορίζεται να πάρει τον ρόλο του Ιμπόρα, ο οποίος είχε… κουμπώσει πολύ καλά μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και είχε συμμαζέψει αρκετά το αμυντικό κομμάτι των Πειραιωτών.

Ο υγιής Γκαρθία αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στον Ολυμπιακό και ο Μεντιλίμπαρ τον έχει στο μυαλό του βασικότατο. Θέλει να του δώσει έναν ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα και με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα επιχειρήσει να τον εντάξει όσο πιο ομαλά γίνεται στην ομάδα.

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού που έχει στο μυαλό του ο 63χρονος κόουτς είναι πολύ σημαντικός ο Γκαρθία, αφού είναι ο παίκτης που θα δώσει βάθος στην ομάδα και θα απελευθερώσει και τον Σαντιάγκο Έσε. Στα δύο πρώτα ματς εκεί έπαιξε ο Ανδρέας Ντόη, ενώ με τη Λαμία τη θέση δίπλα στον Αργεντινό την πήρε ο Μάρκο Στάμενιτς.