Super League: Οι πρωτοπόροι, οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις

Αν και ολοκληρώθηκαν μόλις τρεις αγωνιστικές στη Super League υπήρξαν ομάδες που έκαναν την ευχάριστη, αλλά και την δυσάρεστη έκπληξη.

Super League: Οι πρωτοπόροι, οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτες αγωνιστικές της Super League και πλέον οι ομάδες σταματούν τους υποχρεώσεις τους, λόγω των αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας στο Nations League. Αν και πέρασαν μόλις τρεις αγωνιστικές υπήρξαν ομάδες που έκαναν την ευχάριστη, αλλά και την δυσάρεστη έκπληξη.

Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να πάνε στη διακοπή με τρεις νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Βόλου και Λαμίας, ενώ δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Athens Kallithea. Από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν δύο οριακές νίκες απέναντι σε Πανσερραϊκό και Ατρόμητο, ενώ νίκησαν εύκολα τον Παναιτωλικό.

Τρίτη στη βαθμολογία ακολουθεί η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό. Οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίζουν αρκετές αδυναμίες και η ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης φαντάζει μονόδρομος. Η ομάδα του Αλμέιδα πέταξε τους πρώτους της φετινούς βαθμούς στο ματς με τη Λαμία, ενώ η πρόσφατη νίκη επί του Λεβαδειακού μόνο εύκολη δεν ήταν.

Ο Άρης είναι μόνος τέταρτος στην κατάταξη μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία νίκη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ενισχυθεί σε αρκετές θέσεις και θέλει μέσα σε βάθος χρόνου να αποκτήσει ρυθμό και να διεκδικήσει την είσοδο στην τετράδα.

Μία από τις έως τώρα ευχάριστες εκπλήξεις ακούσει στο όνομα Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες διαθέτουν αρκετό ταλέντο στη μεσοεπιθετική τους γραμμή και κατάφεραν στην πρεμιέρα να νικήσουν τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ράσταβατς πήρε το βαθμό στην έδρα του Άρη και έδειξε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Αντίθετα μία από τις απογοητεύσεις των τριών πρώτων αγωνιστικών είναι αδιαμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν εντός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης, την ίδια στιγμή που γλίτωσαν την ήττα από την Athens Kallithea. Η πρόκριση κόντρα στη Λανς έκρυψε προσωρινά τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ωστόσο ο Αλόνσο χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του που ήδη απέχει πέντε πόντους μακριά από την κορυφή.

Η Λαμία έκλεισε με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της μέχρι τη διακοπή, εάν αναλογιστούμε το πρόγραμμα που είχε. Η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια πήρε το βαθμό στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Ο ΟΦΗ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Βόλο και πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη. Οι «ασπρόμαυροι» είναι φανερό πως ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους και η διακοπή θα βοηθήσει τον Δέλλα να ενσωματώσει τους νέους παίκτες στην ομάδα.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Παναιτωλικού, ο οποίος μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και επικράτησε εύκολα του Πανσερραϊκού με 3-0 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής.

Ο Ατρόμητος το φετινό καλοκαίρι προχώρησε σε πάρα πολλές μεταγραφές, ενώ ο Γκαρσία ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Το ολικό λίφτινγκ των Περιστεριωτών χρειάζεται πίστωση χρόνου παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Από τη μεριά του ο Βόλος πέτυχε σπουδαία νίκη στην Τρίπολη, αλλά στον αγώνα με τον ΟΦΗ δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο και έτσι γνώρισε την ήττα με κακή εμφάνιση.

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ και το πρόγραμμα των τριών πρώτων αγωνιστικών δεν τον ευνόησε. Μετά τη λευκή ισοπαλία με την Athens Kallithea η ομάδα της Βοιωτίας κλήθηκε να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Παρά τις ήττες που γνώρισε, κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικός.

Ουραγός στη βαθμολογία παραμένει ο Πανσερραϊκός που αποτελεί τη μοναδική ομάδα με τρεις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η ομάδα των Σερρών δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης και η αντίδραση στην επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι επιτακτική.

Τέλος η μεγαλύτερη έκπληξη σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές είναι η Athens Kallithea. Μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα των νοτίων προαστίων επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και απέδειξε πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος.

Η ομάδα του Ντονάτι «έσβησε» στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό και το τελικό 2-2 της άφησε δικαιολογημένα πικρή γεύση. Η Athens Kallithea λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν την πάτησε στο τέλος.