Ολυμπιακός: Ο Γουίλιαν, η Τούμπα και το «Καραϊσκάκης»

Οι συναντήσεις του Γουίλιαν στην Ευρώπη με ελληνικές ομάδες. Το γκολ με περιβραχιόνιο στην Τούμπα και η ασίστ στο Φάληρο.

Ολυμπιακός: Ο Γουίλιαν, η Τούμπα και το «Καραϊσκάκης»

Ο Γουίλιαν έχει μία τρομερή καριέρα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει δώσει 70 ματς με την Εθνική Βραζιλίας, έχει παίξει πάνω από 300 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και περισσότερα από 100 στους ομίλους των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ειδικά στο Champions League.

Ο άσος που έφερε ο Ολυμπιακός για να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική γραμμή του έχει συναντήσει ελληνικές ομάδες μόνο στο Europa League.

Με την Τσέλσι ήταν αρχηγός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Σεπτέμβριο του 2018 για τον όμιλο της διοργάνωσης και είχε σημειώσει το μοναδικό γκολ του αγώνα μόλις στο 7’. Στο παιχνίδι του Λονδίνου η Τσέλσι είχε επικρατήσει άνετα με 4-0, αλλά ο Βραζιλιάνος είχε μπει αλλαγή προς το τέλος.

Ο Γουίλιαν έχει τεθεί αντίπαλος και του Ολυμπιακού στη φάση των «16» της διοργάνωσης πριν από τρία χρόνια. Με την Άρσεναλ αυτή τη φορά. Στο 1-3 του Φαλήρου είχε δώσει την ασίστ στο καθοριστικό δεύτερο γκολ της ομάδας του στον Γκάμπριελ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει με τον Ελ Αραμπί. Στο Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1μία εβδομάδα αργότερα ήταν εκτός αποστολής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ηλικίας του και των ενστάσεων που έχουν κάποιοι για μια τέτοια μεταγραφή, υπάρχουν παραδείγματα παικτών που ήρθαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν το παρελθόν τους. Υπήρξαν κι άλλα που ήρθαν παίκτες και έκαναν τη διαφορά, με τρομερή προσφορά. Ένας από αυτούς έβαλε πριν από λίγες ώρες γκολ στη Λεωφόρο