Ολυμπιακός: Από τη Λαμία μέχρι τη Λιόν

Ο Ολυμπιακός είδε παλιούς παίκτες του να ανεβάζουν στροφές στη Λαμία, αλλά μέχρι την πρεμιέρα του Europa League στη Γαλλία έχει (και περιμένει) να δει κι άλλα. 

Ολυμπιακός: Από τη Λαμία μέχρι τη Λιόν

Από το παιχνίδι και τη νίκη του Ολυμπιακού στη Λαμία δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα κάποια πράγματα.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί άρχισε να σκοράρει ξανά και φέτος η σεζόν προβλέπεται αντίστοιχη της περσινής σε επιδόσεις.

Ο Νταβίντ Κάρμο με το που μπήκε ξανά στο γήπεδο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα έφερε όχι απλώς περσινές μνήμες αμυντικής ασφάλειας, αλλά και την αίσθηση της κυριαρχίας που έχει αυτός ο παίκτης σε όλο το παιχνίδι.

Οι παλιοί ξαναβρίσκουν τον καλό εαυτό τους. Ο Σαντιάγκο Έσε που θα μπορούσε να είχε αλλού το μυαλό του με το ενδιαφέρον των ξένων ομάδων, ήταν ο Έσε που θέλουν οι ομάδες από τις μεγάλες ξένες λίγκες. Κατ΄εμέ ο κορυφαίος του αγώνα, το απόλυτο βαρόμετρο. Ο Τσικίνιο ήταν σε κάθε επίθεση μέσα, τα στημένα του μπορεί αν γίνουν καλύτερα. Ο Ζέλσον σταθερά καλός. Ο Τζολάκης όποτε χρειάστηκε έδωσε καθοριστικές λύσεις. Ο Ροντινέι και ο Ορτέγκα θέλουν το ρυθμό τους, αλλά μην ξεχνάμε τι έκανε ο Βραζιλιάνος στο δεύτερο γκολ και τι είχε κάνει ο Αργεντινός στο πρώτο με την Καλλιθέα.

Οι νέοι λίγο ψάχνονται ακόμα, ο Βέλντε τη σταθερότητά του, ο Στάμενιτς βελτιώνεται στο ρόλο του, μπορεί φυσικά κι άλλο. Γιάρεμτσουκ και Ντάνι Γκαρθία δεν έχουν παίξει πολύ ακόμα, ο Κοστίνια το ίδιο, ενώ από το ματς της Λαμίας μέχρι αυτό της Λιόν δεν είναι ούτε ένας μήνας, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός. Και σε πρόσωπα και σε φόρμα.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά του Μεντιλίμπαρ να ξανακάνει την περσινή ομάδα που την ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης. Περιμένει τους παλιούς να επανέλθουν στο άριστο, έχει τις μεταγραφές να προσαρμόσει, έχει εκείνους που έρχονται να ενσωματώσει, τους μικρούς να αξιοποιήσει. Έχω την εντύπωση ότι ο Βάσκος περιμένει τα μαζεμένα ματς ανά εβδομάδα με ανυπομονησία, ενώ σίγουρα δεν θα ήθελε τώρα τη διακοπή.

Σε ένα ματς που λήγει 3-0, κοιτάς το επόμενο. Αλλά υπήρχαν πράγματα με τη Λαμία που δεν έγιναν σωστά. Και θα πρέπει να μελετηθούν. Ειδικά αμέσως μετά το πρώτο γκολ του Ελ Κααμπί και το τρόπος εισόδου στο β΄μέρος, αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Και άλλες λεπτομέρειες, ομαδικά και ατομικά, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός προχωρά μπροστά. Και σωστά.