Ολυμπιακός: Η διάρκεια, ο Τσικίνιο και ο Έσε

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός με την Καλλιθέα και χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του. Η σημασία των Τσικίνιο και Έσε.

Ολυμπιακός: Η διάρκεια, ο Τσικίνιο και ο Έσε

Για ένα ακόμη παιχνίδι, όπως και στο Βόλο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και βρήκε αυτό που λέμε πολύτιμο σε τέτοια ματς γρήγορο γκολ. Συνήθως ένα τέτοιο γκολ στο 13' (στην πρεμιέρα) ή στο 14' (με την Καλλιθέα) κάνει πιο εύκολο το έργο της μεγάλης ομάδας, ανοίγει χώρους, φέρνει το δεύτερο και τα επόμενα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη έτοιμος για να το κάνει αυτό. Θέλει ρυθμό και διάρκεια πέραν των ενισχύσεων στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Για ένα ημίωρο η Καλλιθέα δεν είχε περάσει τη σέντρα και ήταν έξυπνο από τον προπονητή της που δεν ανοίχτηκε αμέσως και φρόντισε να αποφύγει το δεύτερο τέρμα που θα τέλειωνε νωρίς το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε κεφάτους πολλούς παίκτες του που όμως σταδιακά έχαναν το κέφι τους. Κι αυτό έπαιξε ρόλο.

Ο Τσικίνιο δεν είναι ακόμη ο περσινός και η θέση που παίζει είναι κομβική, Μπορεί να την υπηρετήσει, αλλά μόνο όταν έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Ο Έσε δεν ήταν σούπερ όσο έπαιξε, αλλά φάνηκε όταν βγήκε πόσο χάνει την ισορροπία και τον έλεγχο του αγώνα ολόκληρη η ομάδα. Και μπερδεύονται στους ρόλους και οι υπόλοιποι.

Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, κανένας στο δεύτερο. Ότι δεν χάθηκαν βαθμοί ήταν θετικό, αλλά προφανώς και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η εικόνα λίγης καλής διάρκειας παιχνιδιού. Πλέον τα δύσκολα πλησιάζουν και θα πρέπει όλοι να ανεβάσουν τους τόνους στον τρόπο που αγωνίζονται για περισσότερο από μισή ώρα ή όσο θεωρούν ότι αρκεί για να νικήσουν. Γιατί έτσι είναι βέβαιο ότι δεν θα κερδίζουν πάντα. Όποιος κι αν έρθει, όσοι κι αν επιστρέψουν (π.χ. Κάρμο, Ρέτσος που θα είναι το βασικό δίδυμο στην άμυνα).

Το καλό είναι ότι ο προπονητής δεν κρύβεται στα αποτελέσματα. Το έκανε δεύτερη φορά στις δηλώσεις του, όπως και στο Βόλο. Αυτό είναι πάντα καλό για μία ομάδα, θα φανεί στην πορεία.